Tisztelt Sporttársak, Versenyrendezők,

A 170/2020. (IV. 30.) Kormányrendelet lehetővé teszi a szövetségi versenyek folytatását, ezért kérem, hogy amennyiben a törölt versenyek helyett újabb versenyeket kíván rendezni, akkor a következőket tehetik.

Két lehetséges versenykiírási módszer van a jelenlegi helyzetben, bármelyik választható, az első meglátásom szerint egyszerűbb. Vagy a régi, törölt verseny időpontja kerül módosításra az eredeti kiírásban vagy új versenykiírás készül.

1/. Az MDLSZ versenyrendszerében már jóváhagyott, berögzített, onnan bármilyen okból törölt, de naptári nap szerint már elmúlt verseny időpontját az eredeti, versenyrendező által létrehozott digitális versenyaktában nem lehet megmódosítani, annak időpontját megváltoztatni nem lehet.

Amennyiben a MDLSZ versenyrendszerében már jóváhagyott, berögzített, onnan bármilyen okból már törölt, de naptári nap szerint még el nem múlt időben, tehát a tervezett módosítás napjától nézve az elkövetkező időben lévő verseny időpontját szeretné máshova áthelyezni, akkor erre egyszerű megoldás van. Mivel minden versenyrendező rendelkezik az eredeti, törölt verseny digitális aktájával, ezért ebben az esetben ezt célszerű használni, de a verseny egyéb paramétereit is meg lehet változtatni. Egyszerűen átírja a verseny időpontját, menti, akkor megmarad a verseny régi száma, nincs keveredés, de az időpont módosítás miatt ismételten végig kell, hogy menjen a kiírás a jóváhagyási eljáráson – versenyrendező-szakágvezető-főtitkár, a jóváhagyások után a verseny eredeti számon, új időponttal kerül be a versenynaptárba. A szakágvezetők tisztában vannak azzal, hogy egyes versenyek időpontjait gyorsan kell módosítani, ennek érdekében mindent megtesznek azért, hogy a módosítások gyorsan, mindenki érdekében megtörténjenek.

2/ Amennyiben a törölt verseny módosítása helyett egy teljesen új verseny kiírása mellett dönt, akkor a már megszokott módon tud eljárni azzal a kiegészítéssel, hogy a versenyrendezési díj elszámolsása-beszámítása érdekében,  – a főtitkári iroda részére történő írásbeli bejelentésekor – miután a szövetségi digitális rendszerbe rögzítette az új versenyt, annak MDLSZ versenyazonosító számát, (nevét, időpontját, helyszínét, szakágat) – pontosan nevezze meg, tehát, hogy melyik törölt verseny helyett melyik új verseny, versenyrendezési díját szeretné elszámolni.

Budapest 2020.05.02.

Haiszky Ernő Zoltán
MDLSZ Főtitkár