IPRF – Szakág

Kezdőlap / IPRF – Szakág

  F CLASS VERSENYEK

Az F Class versenyek kifejezetten a maximális pontosság elérését célul kitűző, lassúnak mondható, kidolgozott lövések leadását megkövetelő versenyzési forma. A fegyverek hosszú lőfegyverek, forgó tolózáras és egylövetű vagy táras kivitelben 22 LR és központi gyújtású nagy kaliberekben.
A különböző kategóriák biztosítják a lehetőséget hogy mindenki a saját és fegyvere  technikai felkészültségének megfelelő társakkal versenyezzen.
A többi szakág hasonló versenyeitől abban térünk el, hogy minden leadott lövésünkről pontos infót kapunk, tehát azonnal tudunk korrigálni ha változnak az időjárási körülmények, és nem fordulhat elő hogy csak az értékelésnél szembesülünk a találataink helyéről a célzott zónához képest.
Várunk mindenkit aki a maximális pontosságú lövések leadására  törekszik, sok segítséget, tapasztalatot tudunk megosztani az érdeklődőkkel, hiszen hasonlóan maximalista lövészek alkotják a versenyeken résztvevő közösséget.

    IPRF versenyek

Az IPRF versenyek meghatározó jellemzője a különböző akadályokról, és számtalan testhelyzetből pontos lövést leadni képes lövészek felkészítése.

A versenyeken hosszú lőfegyvereket használunk 22 Lr és központi gyújtású nagy kaliberekben, cél optikával felszerelve, forgó tolózáras változatokat táras és egylövetű kivitelben, illetve fél automata fegyvereket.

Különböző méretű és több távolságra kitett fém célokat lövünk, ezáltal azonnali visszajelzést kapunk a találatról, illetve nagyon egyszerű az értékelés is. A szabályrendszer lehetőséget biztosít a különböző technikai színvonalat képviselő fegyverek egy versenyen belüli használatára, az egyszerű vadász fegyverrel és a high tech felszereléssel indulók is saját kategórián belül vannak értékelve a sportszerűség diktálta elvek szerint.

A magas szintű fegyverkezelés, biztonsági szabályok figyelembe vétele alapkövetelmény, hiszen a fegyverrel való mozgás , és az új lőállásból a cél megtalálása  és azonosítása, a szükséges ballisztikai beállítások alkalmazása és mindezek után egy szűk időintervallumon belüli pontos lövés leadása összetett feladat. Szükség van jó helyzetfelismerő képességre  a feladat végrehajtás leghatékonyabb módjának a megtalálására, jellemző, hogy ugyanazt a szituációt minden lövész a saját elképzelése szerint oldja meg. A versenyek rövid pályákon 100-300 m., és hosszú pályákon 300 m + is megrendezésre kerülnek. Ajánlható mindenkinek, aki szereti a kihívásokat és a saját határait megtapasztalni, jó hangulatú rendezvényeken egy elhivatott, lelkes csapat részeként.

Várunk sok szeretettel a versenyeinken, és minden segítséggel támogatjuk a kezdő lövészeket, érdeklődőket is.

     HÍREK

Elnökségi Hírlevél – 113. szám – 2023.03.24.

Elnökségi Hírlevél – 113. szám – 2023.03.24. Kedves Sporttársaim! Sokéves munkánk és erőfeszítéseink eredményei kezdenek látszani társadalmi és politikai elismertségünk fokozatos fejlődésében, ami az elmúlt év óta kézzel fogható anyagi támogatást is jelent civil közösségünk számára. Azonban olyan meglepetés ért minket, amit meg szeretnék osztani Veletek… Az algoritmusok alapján 2022-től Így 2023-ban is!) ránk eső […]

Főtitkári tájékoztató -Mandátumlista

Tisztelt Sporttársak, Adminisztrációs hiba miatt a mandátumot szerzett személyek száma 103 főről, 104-re módosult, az érintett személy a tájékoztató iratokat határidőben megkapta. A Tájékoztató mellékleleteként letölthető formában csatolom a mandátumlistát. Budapest. 2023.03.08. Haiszky Ernő ZoltánMDLSZ főtitkár

Elnökségi Hírlevél – 111. szám – 2023.03.05.

Elnökségi Hírlevél – 111. szám – 2023.03.05. Kedves Sporttársaim! Az éves rendes közgyűlésünk előtt az Alapszabály szerinti mandátum regisztráció és hitelesítés lezajlott a főtitkári irodában. A 393 lehetséges mandátumból 103 küldöttet regisztráltak a tagegyesületeink, így 2023.03.18-án ez lesz a maximális, szavazattal rendelkező résztvevőink száma. Csatolom a mandátum-táblát, amiből mindenki láthatja versenyengedély számok alapján, hogy mely […]