IPRF – Szakág

Kezdőlap / IPRF – Szakág

  F CLASS VERSENYEK

Az F Class versenyek kifejezetten a maximális pontosság elérését célul kitűző, lassúnak mondható, kidolgozott lövések leadását megkövetelő versenyzési forma. A fegyverek hosszú lőfegyverek, forgó tolózáras és egylövetű vagy táras kivitelben 22 LR és központi gyújtású nagy kaliberekben.
A különböző kategóriák biztosítják a lehetőséget hogy mindenki a saját és fegyvere  technikai felkészültségének megfelelő társakkal versenyezzen.
A többi szakág hasonló versenyeitől abban térünk el, hogy minden leadott lövésünkről pontos infót kapunk, tehát azonnal tudunk korrigálni ha változnak az időjárási körülmények, és nem fordulhat elő hogy csak az értékelésnél szembesülünk a találataink helyéről a célzott zónához képest.
Várunk mindenkit aki a maximális pontosságú lövések leadására  törekszik, sok segítséget, tapasztalatot tudunk megosztani az érdeklődőkkel, hiszen hasonlóan maximalista lövészek alkotják a versenyeken résztvevő közösséget.

    IPRF versenyek

Az IPRF versenyek meghatározó jellemzője a különböző akadályokról, és számtalan testhelyzetből pontos lövést leadni képes lövészek felkészítése.

A versenyeken hosszú lőfegyvereket használunk 22 Lr és központi gyújtású nagy kaliberekben, cél optikával felszerelve, forgó tolózáras változatokat táras és egylövetű kivitelben, illetve fél automata fegyvereket.

Különböző méretű és több távolságra kitett fém célokat lövünk, ezáltal azonnali visszajelzést kapunk a találatról, illetve nagyon egyszerű az értékelés is. A szabályrendszer lehetőséget biztosít a különböző technikai színvonalat képviselő fegyverek egy versenyen belüli használatára, az egyszerű vadász fegyverrel és a high tech felszereléssel indulók is saját kategórián belül vannak értékelve a sportszerűség diktálta elvek szerint.

A magas szintű fegyverkezelés, biztonsági szabályok figyelembe vétele alapkövetelmény, hiszen a fegyverrel való mozgás , és az új lőállásból a cél megtalálása  és azonosítása, a szükséges ballisztikai beállítások alkalmazása és mindezek után egy szűk időintervallumon belüli pontos lövés leadása összetett feladat. Szükség van jó helyzetfelismerő képességre  a feladat végrehajtás leghatékonyabb módjának a megtalálására, jellemző, hogy ugyanazt a szituációt minden lövész a saját elképzelése szerint oldja meg. A versenyek rövid pályákon 100-300 m., és hosszú pályákon 300 m + is megrendezésre kerülnek. Ajánlható mindenkinek, aki szereti a kihívásokat és a saját határait megtapasztalni, jó hangulatú rendezvényeken egy elhivatott, lelkes csapat részeként.

Várunk sok szeretettel a versenyeinken, és minden segítséggel támogatjuk a kezdő lövészeket, érdeklődőket is.

     HÍREK

MDLSZ Elnökségének 2023.11.30./ 01. számú határozata a 2024. évi Országos Bajnokságok rendezési jogainak megszerzésével kapcsolatban.

Az Elnökség 2023.11.30./01 számú határozata az MDLSZ 2024. évi Országos Bajnokságok rendezési jogainak megszerzésével kapcsolatban. Az elnökség digitális úton, 5 egyhangú igen szavazattal a következő határozatot hozta.” A beérkezett pályázatok alapján, az alábbi egyesületek kapták meg a 2024. évi Országos Bajnokságok rendezési jogait: Gyorspont szakág 1/ Gyorspont – Történelmi és Hagyományörző Lövész Gyorspont Országos Bajnokság […]

Gyorskombinált – Precíziós szakág Versenybírói, illetve Lövészetvezetői képzési tanfolyam és vizsga – 2024.01.21. NKE Ludovika lőtér

Tisztelt Sporttársak, A  5 FK RLE szervezésében az alábbi helyen és időben a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség által kijelölt Versenybírói Bizottság előtt Gyorskombinált – Precíziós szakág Versenybírói, illetve Lövészetvezetői képzés tanfolyam és vizsga kerül megrendezésre. A képzésen más MDLSZ szakág versenybírói vagy lövészetvezetői képzés nem lesz tartva. A képzésre a jelentkezés alapfeltétele a kombinált hatósági fegyverismereti […]

HM pályázati felhívása a Magyar Honvédség 2. Sportszázadába történő felvételhez.

Tisztelt Sporttásak, 2023. november 13-án a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. pályázati felhívást tett közzé a Magyar Honvédség 2. Sportszázadába történő felvételhez. A pályázatra minden 18. életévét betöltött sportoló jelentkezését várják, aki a tárgyévben és az elmúlt két évben sportága hazai bajnokságán érmet szerzett. A 2017-ben újjáalakult Sportszázad a […]