IPSC – Szakág

Kezdőlap / IPSC – Szakág

     MI AZ IPSC?

Az IPSC egy dinamikus, kihívásokkal teli lövész sportág, ami mind a négy fegyverágat magában foglalja:  maroklőfegyver, golyós puska, sörétes puska és airsoft.
Az IPSC mottóját a Diligentia,Vis,Celeritas (DVC) latin szavak alkotják, azaz a pontosság, erő és gyorsaság, melyeknek egyenlő szerepe van a sportágban. Ugyanakkor a sportág külön hangsúlyt fordít a biztonságos fegyverhasználatra és a sportág szabályainak szigorú betartására.
Mi teszi különlegessé? A fő vonzereje a lőpályák változatosságában rejlik. A különböző pályákon számos álló, mozgó és büntető cél található, melyek leküzdése folyamatos kihívást jelent a lövőknek, hogy a lőfeladatokat az általuk legjobbnak ítélt módon hajtsák végre.
Egy kis történelem: az 1950-es években az USA-ban elkezdett formálódni egy újfajta lövészsport, ami szinte minden szempontból különbözött az olimpián megszokott pontlövészettől.
Ahogy a sport egyre nagyobb érdeklődést keltett, a résztvevők strukturáltabb versenykörnyezetet kerestek. Ennek eredményeképpen  1976 májusában az USA-ban létrehozták a Nemzetközi Szituációs Lövész Szövetséget (International Practical Shooting Confederation, IPSC). A szervezet első elnöke a legendás Jeff Cooper ezredes lett.

     VERSENYEK

     HÍREK

IPSC bírói tanfolyam – 2021.02.11.-én 10-16 óra.

Tisztelt Sporttársak, A BTK Se – 1047 Budapest Fóti út 56. edzéssel (gyakorlati vizsga) egybekötött IPSC bírói tanfolyamot és vizsgát szervez 2021.02.11.-én 10-16 óráig. Jelentkezni Bárkányi Lászlónál lehet (tel.: +36 70 622 1163, email: btkseloter@gmail.com) A tanfolyam költsége MDLSZ tagoknak 10.000 Ft A járvány helyzetre való tekintettel maximum 10 főig fogadunk el jelentkezéseket kizárólag MDLSZ tagoktól. A tanfolyam […]

Hiányzó e-mail címek – elutasításra kerülő versenyegedély igénylések

Tisztelt Sporttársak, Több alkalommal, több módon is közzétettük, most ismét jelezzük, hogy az MDLSZ Elnökségének 2020.09.08./03. számú határozata alalapján azok a sportolók, akinek a szövetségi digitális rendszerben a saját sportolói portáljukon nincs érvényes email címe regisztrálva, az email címek hiányában – 2021.01.01-től – nem kapják meg a tárgyévre vonatkozó versenyengedélyüket. Ennek következménye, hogy 2021.01.26-ig a  szövetségi […]

PAN AMERICAN HANDGUN CHAMPIONSHIP

Tisztelt IPSC versenyzők! Van lehetőség a 2021.09.16.-tól USA, Florida Frostproof-ban megrendezésre kerülő PAN AMERICAN HANDGUN CHAMPIONSHIP-en való indulásra. Aki szeretne rajta részt venni kérem jelezze felém. A részvételi díj: 410 $ aminek 2021.02.05.-ig történő befizetése feltétel. Az indulási szándékotokat kérlek jelezzétek 2021.01.31-ig. Ha kérdésetek van keressetek bátran! D.V.C Sötét Gábor IPSC Regional Director

     MÉDIA