Tisztelt Klubvezetők, Versenyrendezők, Sporttársak,

A 170/2020. (IV.30.) Kormányrendeletnek megfelelően 2020. május 4-től újra lehet szövetségi versenyeket rendezni, ezeken – megfelelő óvintézkedés ellenében – részt venni.
1/ Az év elején már voltak tapasztalatok az eredményjegyzékek, illetve a jegyzőkönyvek szövetségi digitális rendszerbe történő feltöltésével kapcsolatban. Ehhez a már előzőekben is rendelkezésetekre állt leírás kiegészítésre került, amit az alábbi linken találtok meg:

Versenyeredmény feltöltési útmutató link: https://mdlsz.com/wp-content/uploads/2020/05/MDLSZ%C2%AD_versenyeredmenyek_feltoltesi_utmutato_20200505.pdf

Nyomatékosan kérjük a versenyszervezőket, hogy szakítsanak rá időt és olvassák el az anyagot és az útmutatónak megfelelően töltsék ki a táblázatokat, majd töltsék fel az eredményjegyzékeket és a jegyzőkönyveket. Az elmúlt hetekben is történtek módosítások (például Gyorspont esetében pontegyezőség kezelése, bírói pontok jóváírása), ezek pontos alkalmazása pedig megkönnyíti, segíti a versenyszervezők, és a mi munkánkat is.

2/ Számlák klubszintű ellenőrizhetősége: 2020. március 1. óta az egyesületek részére, a szövetség által kiállított számlákat sem postai, sem elektronikus úton nem küldjük ki, ezeket az egyesületek sportolói portálján keresztül, elnök/kapcsolattartó megtekintheti, letöltheti. 2020.05.08-tól minden klub elnöki/kapcsolattartói betekintéssel rendelkező személy részére, saját egyesülete tekintetében lehetőség van a szövetség által kiállított számlák teljesítési státuszának nyomon követesére, így már minden klubvezető számára biztosított, hogy bármikor ellenőrizhesse, hogy klubja milyen számlákat kapott, azok pedig kifizetettek vagy sem. (Megjegyzés: a számla elkészülte azonnal látható, letölthető az egyesületi portálon keresztül. A klub általi banki teljesítés után 24 órás átfutási idővel kell számolni, ugyanis az utalások jóváírásai naponta egyszer kerülnek feltöltésre a számlázási rendszerünkbe.)
Számlák elérése: Az egyesület sportolói portáljára történő belépés után, az oldal baloldalán lévő listából kell kiválasztani: „Egyesület” majd ennek megnyitása után, itt a lap alján időrendben találhatóak a kiállított számlák, a státuszuk itt ellenőrizhető.

3/ Az egyre előnyösebb online ügyintézéshez elengedhetetlen az email cím. Ez az adat sajnos jelenleg is nagy számban hiányzik a versenyzők sportolói portáljáról. A sportolók regisztrálásakor, az egyesületi vezetők részére kerülnek kiküldésre a sportolók saját sportolói portálhoz történő hozzáférési kódjai, mellyel a sportoló saját maga intézheti szövetségi ügyeit (például fegyvervásárláshoz szövetségi ajánlás igénylése). A szövetség vezetésének nem titkolt célja, hogy minél kevesebb legyen a fizikai-postai ügyintézés (értelemszerűen teljesen nem szüntethető meg), hiszen ez nagymértékű megtakarítást tesz lehetővé. Ahol a feltételek adottak ott az elektronikus ügyintézést kell preferálni, hiszen gyorsabb, gazdaságosabb, ezt az elmúlt egy hónap egyértelműen bizonyította.
A saját email címét minden sportoló beállíthatja magának, a mentés automatikus. Tisztelettel kérem az egyesületi vezetőket, hogy segítsék versenyzőiket, hogy pótolhassák a hiányzó, ugyanakkor ügyintézéshez szükségszerű, lassan nélkülözhetetlen adatokat.

Budapest, 2020.05.08.
Haiszky Ernő Zoltán
MDLSZ főtitkár