Kedves Sporttársaink!

Mint tudjátok, 2020.08.02-án kerül sor – az elnök lemondása miatt kötelezően megrendezendő – rendkívüli közgyűlésünkre. Emlékeztetőképpen a 07.02-án közzétett meghívó itt: https://mdlsz.com/meghivo-rendkivuli-kozgyulesunkre/

Tisztelettel kérjük tagegyesületeink vezetőit, hogy a mandátumaik regisztrációja érdekében kövessék a Főtitkár úr kérése, illetve az Alapszabály szerinti folyamatot. Ld. itt: https://mdlsz.com/rendkivuli-kozgyulesen-valo-reszveteli-szandek-meghatalmazasok-postazasa/

Mindannyiónk érdekében nagyon hasznos lenne, ha a nem túl szerencsés időpont ellenére határozatképes lenne a 08.02. vasárnapi első közgyűlésünk, és nem kellene 08.06.-án csütörtökön délután ismét összegyűlnünk. Ezért tisztelettel kérjük, hogy regisztráljatok, és minél többen vegyetek részt a vasárnapi első fordulóban. Ezzel időt és pénzt takarítanánk meg közösen.

Egyben pusztán tájékoztatásképpen csatoljuk a mai napig beérkezett elnökségi tagi jelöléseket és pályázatokat, változatlan formában.

Eddigi elnökségi tagjelöltek:

  • Szegedi Márk – önmaga jelentkezett tagjelölt (1. sz. melléklet)
  • Pajor Zoltán – önmaga jelentkezett tagjelölt (2. sz. melléklet)
  • Németh Zoltán – önmaga jelentkezett tagjelölt (3. sz. melléklet)
  • Kovács Lajos Tibor – széleskörű támogatással mások által jelölt tagjelölt (4. sz. melléklet)
  • Dr. Eördögh Attila – széleskörű támogatással mások által jelölt tagjelölt (5. sz. melléklet)

Ha még érkezne további jelölés, vagy pályázat, azt is közzétesszük, hogy mindenki tájékozódhasson a jelöltek aktuális csapatáról. Ld. mellékletek………….

Félreértések elkerülése érdekében itt is tájékoztatunk Benneteket, hogy az elnökségi tagi jelöltségnek alapszabályunk szerint nem feltétele a pályázat és az előzetes jelölés, ez csak az elnök személyére vonatkozó speciális szabály. Bármelyik igazolt mandátummal rendelkező küldött, tagegyesületi vezető, sőt maga a közgyűlésen részt vevő, versenyengedéllyel és minősítéssel rendelkező sportoló is jelölheti akár önmagát is, akár a helyszínen is. További és visszatérő félreértés a „miért nincs jelölőbizottság” kérdése. Azért nincs, mert ez sem jogszabály, sem alapszabály által nem ismert fogalom, és ha lenne, kicsit a pártállami reflexeket idézné, mikor a pártbizottság a jelölőbizottság közreműködésével érte el, hogy csak a szűrőn átment, nekik is tetsző jelöltek kerülhessenek egy-egy választó fórum elé. A mi szövetségünk nem így működik. Sokkal demokratikusabb, ha nem valamiféle „bizottság” dönti el, hogy kik a megválasztható jelöltek, hanem a fenti folyamat szerint bárki megmérettetheti magát pl. egy elnökségi tagi szerepre. Lesz viszont szavazatszámláló bizottság, melynek vezetésére előzetesen felkértem Virágh Lászlót, aki ezt – ha a közgyűlés két társával együtt megválasztja a napirend szerint – örömmel vállalja.

Továbbra is számítunk támogatásotokra és segítő észrevételeitekre.

Az MDLSZ Elnöksége nevében, sporttársi üdvözlettel,

Dr. Fábián Lajos
MDLSZ alelnök

LETÖLTHETŐ MELLÉKLETEK……………………