Elnökségi Hírlevél – 113. szám – 2023.03.24.

Kedves Sporttársaim!

Sokéves munkánk és erőfeszítéseink eredményei kezdenek látszani társadalmi és politikai elismertségünk fokozatos fejlődésében, ami az elmúlt év óta kézzel fogható anyagi támogatást is jelent civil közösségünk számára.

Azonban olyan meglepetés ért minket, amit meg szeretnék osztani Veletek…

Az algoritmusok alapján 2022-től Így 2023-ban is!) ránk eső támogatáson túl – szakmai, tömegsport szervezői, honvédelmi és hazafia nevelés terén kifejtett tevékenységünk elismeréseképpen – a Nemzeti Versenysport Szövetség javaslata alapján, a Honvédelmi Minisztérium gyakorlatilag megduplázta az MDLSZ számára 2023-ban juttatott költségvetési támogatás összegét, így az idén 22,5 millió forintra emelkedett állami támogatásunk. A várható és a költségvetésünkben is szereplő 10M Ft mellé, kaptunk még 12,5M Ft-ot.

Az elszámolási és felhasználhatósági kötöttségek még nem érkeztek meg az NSÜ Zrt-től, de megpróbáljuk ezt az összeget olyan célokra fordítani, amelyekről a közgyűlési vita során is szó esett.. Pl. junior program, utánpótlás nevelés, és ha a szabályok engedik, akkor nemzetközi versenyek szervezésének további támogatása, és hasonlók.

Úgy érzem, hogy a 2017-ben – az NVESZ-be, és a HS-be történő belépésünk érdekében – folytatott közgyűlési vitánk során megfogalmazott célomat/célunkat elértük:

Felhelyeztük szakszövetségünket a hazai sport térképére.
További sikereket és kitartást kívánok közösen magunknak, szövetségünk további építése érdekében.

Legyen Béke, Rend, és Haladás!

Az MDLSZ Elnöksége nevében, sporttársi üdvözlettel,

Dr. Fábián Lajos Károly
elnök

Melléklet a letölthető pdf-ben:………..
A Honvédelmi Misztérium támogatásunkról szóló értesítése