Az MDLSZ Elnöksége digitális úton a következő egyhangú határozatot hozta:

A gyorsan eszkalálódó és egyre komolyabb fenyegetést jelentő, élet-, és vagyonbiztonságot veszélyeztető, a SARS-CoV-2 vírus által okozott, COVID-19 (Coronavirus Disease 2019) elnevezésű tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárításában való tevőleges közreműködésünk keretében, munkatársaink egészségének védelme érdekében központi irodánkat azonnali hatállyal bezárjuk, ezért a szövetség központi ügyintézése határozatlan ideig szünetel.

A főtitkár és asszisztense otthoni irodában (home office) végzi tevékenységének azt a részét, melyhez nem szükséges lakhelyének fizikai elhagyása, de értelemszerűen versenyengedélyek kiadása, fegyverekkel kapcsolatos ügyintézés, fizikai dokumentumok postázása teljes mértékben megszűnik.

A már folyamatban lévő ügyeket a főtitkár még lezárja, de a 2020.03.17-én 17:00 után érkező kérelmek már nem kerülnek feldolgozásra. A hatóságaink is speciális ügyrendben, és rendkívüli üzemmódban működnek, és a már megjelent állásfoglalások szerint még a lejárt személyi dokumentumok is érvényesek a rendkívüli jogrend megszűnését követő 15. napig.

Konkrét speciális helyi ügyekben mindenki érdeklődjön a saját lakóhelye szerint illetékes rendőrkapitányságon.

A következő néhány hétben kitartást, türelmet és méltósággal viselt terheket kívánunk minden sporttársunknak. Kérjük figyeljétek a hatósági tanácsokat és próbáljátok meg magatok is elkerülni a fertőzést.