Az MDLSZ Elnöksége járványügyi szakértőkkel folytatott alapos konzultációt követően digitális úton a következő egyhangú határozatot hozta:

A gyorsan eszkalálódó és egyre komolyabb fenyegetést jelentő, élet-, és vagyonbiztonságot veszélyeztető, a SARS-CoV-2 vírus által okozott, COVID-19 (Coronavirus Disease 2019) elnevezésű tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárításában való tevőleges közreműködésünk, valamint sportolóink, családtagjaik, és környezetük védelme érdekében – a járvány lassítását célzó intézkedéseink keretében – két hónapra felfüggesztjük az MDLSZ teljes versenytevékenységét, azaz a mai naptól 2020.05.18-ig terjedő időszakban minden, a szövetség versenynaptárában szereplő versenyt törlünk, így azok minősítő jellege is megszűnik.

Ez sajnos 57 (ötvenhét) sportversenyt érintő rendelkezés az adott két hónap alatt, amit nagyon sajnálunk, de lelkiismeretünk és a rendelkezésünkre álló információk alapján nem tehettünk mást.

Határozatunk összehangban van a hazai kitörés gátlását, és/vagy lassítását célzó egészségügyi hatósági szándékkal és rendelkezésekkel, valamint több szakágvezetőnk vonatkozó javaslatával.

A versenynaptárban szereplő és az adott időszakban törlésre kerülő versenyek szervezői által befizetett licencdíjakat vagy visszafizetjük, vagy jóváírjuk és beszámítjuk későbbi költségek ellentételeként. Ennek mikéntjéről a főtitkár dönt saját hatáskörében.

A következő néhány hétben kitartást, türelmet és méltósággal viselt terheket kívánunk minden sporttársunknak. Kérjük figyeljétek a hatósági tanácsokat és próbáljátok meg magatok is elkerülni a fertőzést.