Tisztelt Sporttársak,

A versenyszervező klubok részéről jelentős igény mutatkozott különböző szakágak bíróinak képzésére. A Gyorspont szakágban mutatkozott meg a legnagyobb mértékű versenybíró hiány, ezért az új versenybírók képzését, majd később a már meglévő, oklevéllel rendelkező bírók után képzését ebben a szakágban kezdjük el.

A 2022. évi I. Gyorspont bírói képzések időpontjainak kijelölésekor igyekeztünk alkalmazkodni a legtöbb figyelembe vehető körülményhez, jó időpontokat találni nehezebb volt, mint gondoltuk, de közös kompromisszumokkal megoldható lett. Az időpontok kijelölésekor figyelembe kellett venni a nagyobb szakági versenyeket, azok területi eloszlását, nemzeti ünnepeket, 4 napos ünnepet (03.12 hete), közgyűlés tervezhető esetleges időpontját stb.

2022.04. hónap végéig az ország három pontján kerül sor a 2022. évi I. Gyorspont szakág versenybíró képzésekre.

– Zalaegerszegen 2022.03.05-én, (Göcsej Sportlövész Egyesület szervezésében)

– Debrecenben 2022.04.02-án, (Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület szervezésében)

– Budapesten 2022.04.24-án, (Ludovika Sportegyesület szervezésében)

A képzések természetesen megfelelő időben az MDLSZ weboldalán a Hírek rovatban külön-külön meghirdetésre – közzétételre kerülnek, amely kiírások tartalmazni fognak minden jelentkezéshez szükséges információt. A bírói képzésekre jelentkezőknek a képzésen való részvételi szándékukat az adott képzést szervező klub vezetőjéhez kell majd eljuttatniuk a képzési kiírás tartalma szerinti címre. (e-mail)

Mivel a Gyorspont szakág versenyszámai a legszerteágazóbbak, ezért a vizsgázni szándékozók otthoni felkészülése elengedhetetlen, hiszen az egynapos képzéssel egybekötött írásbeli és gyakorlati vizsga nem elegendő ahhoz, hogy előzetes, egyéni felkészülés nélkül sikeres vizsga teljesíthető legyen.

Felkészítés, illetve a vizsga anyaga a szövetségi weboldal Dokumentumtár oldalán megtalálható, Gyorspont szakág szabályzataiból épül fel.

Tervek szerint a tantermi képzés (szünetekkel) 3-4 órát fog igénybe venni, majd kb. egy órányi szünet után 60 perc időtartamban egy 50-60 kérdésből álló, teszt jellegű – egy kérdés és 3-4 lehetséges válaszból a jó kiválasztása – írásbeli vizsga kerül lebonyolításra, ezeket követően pedig a gyakorlati vizsgával zárjuk a képzést.

A jelenleg ismert és remélhetően nem romló vírushelyzet miatt a képzéseken maximum 30-35 fő vehet részt alkalmanként, de a végső szabályokat a képzések időpontjában érvényben lévő, központi, kormányzati szabályzók határozzák majd meg.

Budapest 2022.01.18.

Haiszky Ernő Zoltán

    MDLSZ főtitkár