Tisztelt Sporttársak,

A Tatabánya Városi Lövészklub  szervezésében az alábbi helyen és időben MDLSZ Steel Challenge szakági bíróképzési tanfolyam és vizsga kerül megrendezésre.

A képzésen más MDLSZ szakág bírói vagy lövészetvezetői képzés nem lesz tartva.

Tanfolyam és vizsga időpontja: 2022 május 01.  9.00 óra
Tanfolyam és a vizsga helyszíne: 2800 Tatabánya Liget sor 1
A tanfolyam szervezésének és a vizsgának a díja: 10.000.- Ft/fő (5.000,-Ft szövetség, 5.000,-Ft szervező egyesület)
Felkészítő és vizsgáztató: Dr. Eördögh Attila

A tanfolyam részvételi díját a jelentkezés beadása és a szervező írásbeli visszaigazolása után a szervező bankszámlájára kell teljesíteni. A jelentkezés a pénzügyi teljesítéssel válik befejezetté, számlát a szervező állítja ki a tanfolyamon résztvevők részére az általuk megküldött jelentkezésben rögzített adatok alapján.

Banki utaláskor a megjegyzés rovatba írja be a nevét és Steel Challenge bírói képzés 2022 TatabányaSzervező: Tatabánya Városi Lövészklub

Szervező bankszámlaszáma:11740009-20009070
Szervező kontakt személy: Palkó Gábor
Szervező telefonos elérhetősége: 30/919-0445
Szervező e-mail címe: tatabanyavlk@gmail.com
A képzésben részvevő maximális létszám: 25 fő
Jelentkezési és iratbeküldési határidő: 2022-04-17

A tanfolyam tartalma és folyamata

Felkészítés, illetve a vizsga anyaga a szövetségi weboldal Dokumentumtár oldalán megtalálható, Steel Challenge szakág szabályzataiból épül fel. A tantermi képzés (szünetekkel) 3 órát fog igénybe venni, majd kb. egy órányi szünet után 60 perc időtartamban egy 41 kérdésből álló, teszt jellegű írásbeli vizsga kerül lebonyolításra, a tesztek javítását követően, akik az írásbeli teszten elérték a 80% helyes eredményt azok részére a lőtéren gyakorlati vizsgával zárjuk a képzést.

A vizsgázni szándékozók otthoni felkészülése elengedhetetlen, az egynapos képzéssel egybekötött írásbeli és gyakorlati vizsga nem elegendő ahhoz, hogy előzetes, egyéni felkészülés nélkül sikeres vizsga teljesíthető legyen.

Jelentkezéssel kapcsolatos információk

Az MDLSZ elnökségének 2019.07.01/01 számú határozata alapján 2019.07.01-től a szövetség bírói tanfolyamain csak olyan résztvevő tehet bírói alapvizsgát, aki a 49/2004 (VIII.31.) BM rendeletben előírt követelmények szerinti kombinált, vagyis minden lőfegyver kategóriára vonatkozó hatósági fegyverismereti vizsgával rendelkezik.

A képzésre a jelentkezés alapfeltétele a komplex hatósági fegyverismereti vizsgamegléte, az irat bemutatása.

MDLSZ ELNÖKSÉG 2019.07.25./01. számú határozata. A bírói és lövészetvezetői képzések pontosabb jogharmonizációjának biztosítása érdekében, a 2019.07.01./01. számú határozat kiegészítéseképpen az elnökség úgy döntött, hogy a bírói/lövészetvezetői tanfolyamok végén tett sikeres vizsga után csak a vizsgabizonyítványt/oklevelet adja ki a jelölteknek, de a bírói kártyát nem. A sikeres vizsgát tett jelöltek ezzel az okmánnyal az állandó lakóhelyük szerint illetékes rendőrhatóságnál kérelmezhetik a 2004. évi XXIV. tv. 3.§ (f) bekezdés szerinti hatósági lövészetvezetői engedély kiadását. A jogszabály által előírt hatósági lövészetvezetői határozat bemutatása után adja ki a

szövetség a bírói igazolványokat.

A tanfolyamra mindenki hozza magával alapvető személyi okmányait,

A jelentkezésben a következő adatokat adja meg:
Születési név
-anyja neve
-születési helye, ideje
-MDLSZ azonosítója:
-e-mail cím:
-telefonos elérhetőség:
-Komplex fegyverismereti vizsgabizonyítvány száma:
-Bejelentett állandó lakcím:

Postázási címe: sikeres vizsga esetén erre a címre fogja megkapni az oklevelet.

A létszámot a megfelelő tartalmú jelentkezések beérkezési sorrendjében töltjük fel.

Budapest 2022-04-03

Haiszky Ernő Zoltán
MDLSZ főtitkár