Tisztelt Sportlövők, Tisztelt Barátaim!

 

Ismét eljött egy küzdelmes kemény sportévnek a vége, amikor szokás mérleget vonni az idei éves teljesítményünkről, teszem ezt most én a gyorspont szakág lemondott szakág vezetője helyett.

Ha teljes képet akarunk kapni, akkor vissza kell nézni az előző sportév történéseire is.

Az Elnökség 2013. év közepén elhatározta, hogy a hazai sportágak körében a gyorspont lövészet tömegsport jellege mellett életre kelti a gyorspont versenysportot is, amelynek első lépéseként létrehozta a kiemelt versenyek fogalmát.

A kiemelt versenyeken elsődlegesen az volt a cél, hogy tömegsporton túl, lehetőleg magasabb színvonalon bonyolódjanak a versenyek, koncentráltan jelenjenek meg a versenyzők a helyszíneken és a szabályok maximális betartása mellett egymás előtt is adjanak számot a pillanatnyi sport teljesítményükről. Azóta évente megrendeztünk 4-5 kiemelt versenyt, amelyeken az érdeklődés és megjelenés az Országos Bajnokság szintjét is megközelítette, sőt esetenként túl is szárnyalta!

Rövid idővel később jött az ötlet, hogy ezen rangos kiemelt versenyeken elért eredmények alapján csináljunk egy gyorspont teljesítményértékelő rangsort, amelybe a versenyző tárgyévi két legjobban szerepelt kiemelt versenyen elért eredménye és természetesen az Év legrangosabb eseményének számító Országos Bajnokságon elért eredményeinek összege számítson bele.

Így nem csak egy jól szerepelt nap után tudunk éves teljesítményt kimutatni, hanem három komoly eredmény birtokában, amely sokkal kiegyensúlyozottabb képet ad a sportoló egész éves teljesítményéről.

http://mdlsz.sport.hu/download/jegyzokonyvek/Elnoksegi/2013/ej130513.pdf

 

Az MDLSZ történetében eddig nem volt a legkiemelkedőbb eredményekről nyilvántartás vezetve, ezért elhatároztuk, hogy ezt is elkezdjük. Mivel ezek az eredmények kiemelt versenyeken és az Országos Bajnokságon lettek lőve, ezek eredmények táblázatban voltak rögzítve, megcsináltuk a 2013. év eredményei alapján a 8 gyorspont versenyszámban elért legmagasabb eredmények kimutatását. Ezeket az eredményeket tekintjük MDLSZ gyorspont szakág alap rekordjainak.

A 2014. versenyévben már ezeket az alaprekordokat lehetett tovább növelni. Volt amit sikerült néhány sportolónak megdönteni és van olyan eredmény ami maradt továbbra is az alaprekord.

Az Elnökség további elképzelése, hogy minden év végén a 8 gyorspont versenyszám legjobbját és az új rekordokat elért sportolókat elismerésben részesítse. Ezentúl felhívja a többi sportoló figyelmét is ezzel a kimagasló sportteljesítményekre, ösztönözve a többi sportoló további érdeklődését a versenysportban való részvételre.

 

Ezúton megköszönöm minden sportlövőnek a sikeres, eredményes, sportszerű és balesetmentes sportévet, kívánok sok sikert és Boldog Új 2015. Évet!

 

Sportbaráti üdvözlettel,

 

                                               Matuska Pál

                                                  Alelnök

Békéscsaba, 2014 12.06.

                              Kiemelt Gyorspont Versenyek Eredményei

                                                                       2013                2014(jav.)

                                                                                      Nemzeti Csúcsok