Felhívás: nemzetközi IDPA bírói tanfolyam.
Jelentkezés:A NENZETKÖZI VERSENYENGEDÉLY KIVÁLTÁSA augusztus 24-ig.

További részletek:

Nemzetközi IDPA bírói tanfolyamot tervezünk 2018. február 24-én.

A tanfolyamon az alábbi feltételekkel lehet részt venni: 6 hónappal a tanfolyam előtt, vagyis legkésőbb 2017. augusztus 24-ig kell kiváltani a nemzetközi versenyengedélyt az idpa.com-on.

Legalább 6 IDPA versenyen részt kell venni nemzetközi versenyengedéllyel (ezek egy részén lehetséges csak lövőként is szerepelni, de ajánlott, hogy a 6 verseny többségében lövőként és bíróként is szerepeljen a jelentkező).

A nemzetközi tanfolyamon nemzeti bíróként lehet részt venni, vagyis a nemzeti birói tanfolyamot el kell végezni a tanfolyam előtt, azonban ezt a jelentkezés után elég megtenni.

Közepes angol nyelvtudás erősen ajánlott a tanfolyamhoz (nem kell nagyon cizelláltan fogalmazni angolul, de a tanfolyam angolul lesz, egy kifejezetten jól érthetően beszélő olasz nemzetközi bíró oktató tartja a képzést).

A részvételi díj 50 EUR + 2000-12000 Ft közötti összeg (létszámtól és az MDLSZ támogatásától függően, a fejenként 50 EUR az oktatás alapdíja, ehhez adódik hozzá az oktató szállása, útiköltsége és étkezése).

Helyszin: Budapest, Globus lőtér.

A tanfolyam előtt internetes vizsgán bizonyítják a hallgatók, hogy a szabályismeretük megfelelő, ezt követi a délelőtti elméleti oktatás, majd a délutáni gyakorlati felmérés, aminek során változatos problémákat kell megoldaniuk bíróként.

A tanfolyam másnapjára tervezett versenyen az új bírók egyből gyakorlatot is szerezhetnek az olasz oktató felügyelete mellett.

Belme Attila
MDLSZ IDPA szakágvezető helyettes