Tisztelt Sporttársak,

A Tatabánya Városi Lövészklub szervezésében az alábbi helyen és időben a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség által kijelölt Versenybírói Bizottság előtt IMSSU szakági Versenybírói, illetve Lövészetvezetői képzési tanfolyam és vizsga kerül megrendezésre.

A képzésen más MDLSZ szakágversenybírói vagy lövészetvezetői képzés nem lesz tartva.

A képzésre a jelentkezés alapfeltétele a kombinált hatósági fegyverismereti vizsga megléte, az irat bemutatása.  Az a személy, aki az oktatás megkezdése előtt a szükséges irat másolatát nem adja át a szervező részére az nem vehet részt a képzésen. Utólagos iratbeküldésre nincs lehetőség

 • Tanfolyam és vizsga időpontja: 2023 május 01.  10.  óra
 • Tanfolyam és a vizsga helyszíne: Tatabánya Fürdő u. 53 /lőtér/
 • A tanfolyam szervezésének és a vizsgának a díja:,5000-Ft/fő
 • Szövetségi díj: 5.000.- Ft/főszervező szedi be és fizeti meg az MDLSZ felé.
 • Szervezői díj:,0-Ft

A tanfolyam részvételi díját a jelentkezés beadása és a szervező írásbeli visszaigazolása után / a részvételi díjat a helyszínen készpénzben kell kiegyenlíteni./ A jelentkezés a pénzügyi teljesítéssel válik befejezetté, számlát a szervező állítja ki a tanfolyamon résztvevők részére az általuk megküldött jelentkezésben rögzített adatok alapján.

 • Szervező: Tatabánya Városi Lövészklub
 • Szervező bankszámlaszáma: Fizetés a helyszínen
 • Szervező kontakt személy: Palkó Gábor
 • Szervező telefonos elérhetősége:+36309190445
 • Szervező e-mail címe: tatabanyavlk@gmail.com
 • A képzésben részvevő maximális létszám: 20 fő
 • Jelentkezési és iratbeküldési határidő:2023-04-23

A tanfolyam tartalma és folyamata.
Lövészetvezetői oktatás és vizsga
Versenybírói oktatás és vizsga

Jelentkezéssel kapcsolatos információk

Az MDLSZ Elnökségének 2022.09.27./01. számú határozata

Az elnökség digitális szavazás útján – 5 igen szavazattal – az alábbi egyhangú határozatot hozta:

Az Elnökség a versenybírói képzések színvonalának emelése, valamint leendő új bíróink biztonságos működése érdekében, a szakágak által szervezett bírói képzések anyagába kötelező jelleggel beépíti a lövészetvezetői vizsga anyagát is. Jelen határozat napjától – Hegyi Gyula sporttárs, aki a lövészetvezető képzésekért felelős szövetségi versenybírói bizottságunk elnöke – a bírói képzéseket és vizsgáztatásokat bonyolító, a szövetség vezetése által eseti alapon kijelölésre kerülő versenybírói bizottságnak is állandó tagjává válik. A pusztán lövészetvezető képzésben betöltött állandó bizottsági elnök szerepe változatlan, jelen határozat a lövészetvezető képzéseket nem érinti.

Versenybírói képzések mindig az érintett szakágvezető írásos javaslatára, az érvényben lévő nemzetközi és/vagy hazai szabálykönyvek alapján, az előzetesen jóváhagyott tananyag segítségével történhetnek úgy, hogy Hegyi Gyula sporttárs minden ilyen képzés előtt 20 db, véletlenszerűen kiválasztott lövészetvezetői tesztkérdést helyez el az írásbeli bírói vizsga anyagában.

A versenybírói képzéseket a szakágvezető írásos javaslata alapján a főtitkár (Haiszky Ernő Zoltán) és abírói képzéseket és vizsgáztatásokat bonyolító, a szövetség vezetése által eseti alapon kijelölésre kerülő versenybírói bizottságnak is állandó tagja, a lövészetvezető képzésekért felelős személy, (Hegyi Gyula) engedélyezi.

Budapest 2023-04-13

Haiszky Ernő Zoltán
MDLSZ főtitkár