Tisztelt Sporttásak,

Már régebben felvetődött az igény arra, hogy az MDLSZ versenyire létre kellene hozni egy előregisztrációs felületet, ennek bevezetését szeretném most jelezni részetekre.

A Szövetségi rendszerbe, mint alkalmazható program 2021.06.01-i időponttal kerül fel az előregisztrációs felület, az alkalmazás versenyrendezők és a versenyzők általi használatát segítő írásos tájékoztató anyagokat jelen bejegyzés mellékleteiként letölthető formában csatolom.

Természetesen a letölthető mellékletek csak előzetes tájékoztatóként szolgálnak annak bemutatására, ismertetésére, hogy milyen lehetőségeket biztosít a rendszer, 2021.06.01. utáni valós alkalmazása fogja megmutatni hasznosságát.

A versenyekre történő versenyzői előnevezésre a Gyorspont és hazai versenyszámok, a Steel Challenge és IMSSU szakágak esetében lesz lehetőség. Az IPSC és az IDPA szakágak mind a hazai, mind pedig a nemzetközi versenyeik tekintetében a nemzetközi versenyrendezési, előnevezési és versenyeredmény nyilvántartási normákhoz igazodnak, a szakági versenyrendezők a Practiscore rendszert használják, így ezen szakágak esetében a szövetségi rendszerben nem alakítottunk ki verseny-előnevezési lehetőséget.

A Gyorskombinált – Precíziós szakág nem kérte az előnevezési felülete kialakítását, ezért ennél a szakágnál a versenyzői előnevezésre nincs lehetőség.

Steel Challenge szakág esetében – hasonlóan a Practiscore rendszerhez – a versenyrendezőnek a verseny, szövetségi digitális rendszerben történő kiírásakor-létrehozásakor lehetősége lesz többek között squadokat létrehozni, megnevezéssel ellátni, az adott squad versenyzői létszámának és az adott squad versenykezdési idejének meghatározására (év, hónap, nap, óra, perc), a versenyzőknek pedig lehetősége lesz a squadokba regisztrációjukat rögzíteni.

Fontos, hogy a versenyző csak akkor tud majd előnevezést kezdeményezni az adott versenyre, amennyiben azt a versenyrendező a verseny kiírásakor, digitális rendszerben történő létrehozásakor vagy felmerülő igény esetén akár a szakágvezetői és főtitkári jóváhagyások és a versenynaptárban történt megjelenés után pontosan kialakítja, létrehozza, beállítja.

A Gyorspont szakágban az előnevezés kialakításakor alkalmazkodtunk a szakágban már kialakult versenyrendezési és verseny lebonyolítási gyakorlathoz, ezért itt squadok létrehozására nincs lehetősége a versenyrendezőnek. Az adott versenyző regisztrálhatja magát az adott versenyre, valamint ezzel együtt a versenyző által meglőni kívánt divízió(k) megadására van lehetőség, de a versenyzőre vonatkozó, versenykezdési időpontokat ebben a szakágban regisztrációkor megadni nem lehet. A versenyrendező csak azt fogja látni a regisztrációs felületen, hogy melyik versenyző, melyik dívió(k)ra regisztrált, kér-e étkezést és pontosan hány főre.

A versenyzőnek ahhoz, hogy bármilyen versenyre regisztrálni tudjon, először be kell lépnie a versenyzői sportolói portáljára az MDLSZ azonosítójával. Belépés után a versenynaptárban megkeresi, kiválasztja a kívánt versenyt, majd amennyiben a kiválasztott verseny esetében látható a zöld színű, ELŐNEVEZÉS felirat, akkor a versenyzőnek lehetősége lesz az adott verseny tekintetében az előnevezésre.

Letölthető tájékoztató – versenyrendezők részére……létrehozás, beállítás, módosítás

Letölthető tájékoztató – versenyzők részére……..mit, mikor, hogyan,

Haiszky Ernő Zoltán
MDLSZ főtitkár