Tisztelt Klubelnökök, Kapcsolattartók,

2020.05.08-án már jeleztük, most ezt ismét megerősítjük, hogy 2020. március 1. óta az egyesületek részére, a szövetség által kiállított számlákat sem postai, sem elektronikus úton nem küldjük ki, ezeket az egyesületek sportolói portálján keresztül, elnök/kapcsolattartó megtekintheti, letöltheti. 2020.05.08-tól minden klub elnöki/kapcsolattartói betekintéssel rendelkező személy részére, saját egyesülete tekintetében lehetőség van a szövetség által kiállított számlák teljesítési státuszának nyomon követesére, így már minden klubvezető számára biztosított, hogy bármikor ellenőrizhesse, hogy klubja milyen számlákat kapott, azok pedig kifizetettek vagy sem. (Megjegyzés: a számla elkészülte azonnal látható, letölthető az egyesületi portálon keresztül. A klub általi banki teljesítés után 24 órás átfutási idővel kell számolni, ugyanis az utalások jóváírásai naponta egyszer kerülnek feltöltésre a számlázási rendszerünkbe.)

Számlák elérése: Az egyesület sportolói portáljára történő belépés után, az oldal baloldalán lévő listából kell kiválasztani: „Egyesület” majd ennek megnyitása után, itt a lap alján időrendben találhatóak a kiállított számlák, a státuszuk itt ellenőrizhető.

Az egyre előnyösebb online ügyintézéshez elengedhetetlen az email cím. Ez az adat sajnos jelenleg is nagy számban hiányzik a versenyzők sportolói portáljáról. A sportolók regisztrálásakor, az egyesületi vezetők részére kerülnek kiküldésre a sportolók saját sportolói portálhoz történő hozzáférési kódjai, mellyel a sportoló saját maga intézheti szövetségi ügyeit (például fegyvervásárláshoz szövetségi ajánlás igénylése). A szövetség vezetésének nem titkolt célja, hogy minél kevesebb legyen a fizikai-postai ügyintézés (értelemszerűen teljesen nem szüntethető meg), hiszen ez nagymértékű megtakarítást tesz lehetővé. Ahol a feltételek adottak ott az elektronikus ügyintézést kell preferálni, hiszen gyorsabb, gazdaságosabb, ezt az elmúlt egy hónap egyértelműen bizonyította.
A saját email címét minden sportoló beállíthatja magának, a mentés automatikus.

Tisztelettel kérem az egyesületi vezetőket, hogy segítsék versenyzőiket, hogy pótolhassák a hiányzó, ugyanakkor ügyintézéshez szükségszerű, lassan nélkülözhetetlen adatokat.

Budapest, 2020.07.21.
Haiszky Ernő Zoltán
MDLSZ főtitkár