Tisztelt Sporttársak,

1. Az NSR rendszerébe történő klub risztráció 2022 óta folyamatos az MDLSZ-en keresztül.
2. Azok a klubok, akik vezetői az MDLSZ-en keresztül küldték be a szükséges NSR regisztrációhoz az adatokat, azok regisztrációja megtörtént. Akik 2023. 03. hó után küldték, azoknak folyamatban van.
3. Az MDLSZ rendszerében kialakításra került a sportolók NSR összekötéséhez szükséges „gomb” (sportolói személyes portál) ami azoknál a kluboknál, akik az MDLSZ-en keresztül regisztráltak ott jelenleg átmenetileg személy azonosítási probléma okán nem működik, aminek a 7 – 14 pontokban felsorolásra kerülő okai vannak.
4. Azok klubok esetében, akik még nem regisztráltak az NSR rendszerében, ott a sortoló regisztrációja esetén egyértelműen kiírja a rendszer, hogy a klub még nincs regisztrálva, itt meg kell várni az adott klub regisztrációját, amint ez megvan a sportoló is össze tudja kötni magát a rendszerrel.
5. Kérésem az, hogy minden klub versenyzője tekintse át személyi adatainak helyességét, ahol eltérés van ott pontosításra vagy a hiányzó információ pótlására van szükség, ez nagyon fontos, nélkülözhetetlen lépés a működés tekintetében.
6. Az egyesületek azon sportolói, akiknek nem sikerült az NSR regisztrációja az az alább felsorolt okok miatt van.

MINDEN TAGUNK TEKINTETÉBEN KIEMELTEN KÉREM ELLENŐRIZNI:

7. az ismétlődő adatok (név – NSR rendszer igénye miatt került kialakításra dupla adat) esetében az UA nem elfogadható, mert az NSR nem tudja értelmezni, hanem pontatlan adatnak tekinti és hibára fog futni a regisztráció.
8. Mindenki a személyi igazolványában rögzített adatokat kell, hogy használja
9. Minden adat a megfelelő rovarba kell, hogy legyen rögzítve (vezetéknév, keresztnév)
10. Akinek saját magának vagy édesanyának több keresztneve van és jelenleg ezek valamelyike hiányzik azt mindenképpen jelezze, ennek hiánya szintén hibajelzést ad.
11. Születési idő
12. Születési hely (itt pld: lehet Budapest, de van, akinél a város mellett a kerület is meg van jelölve a személyi igazolványban, így, ezt is kérjük jelezni!!!!)
13. Akinek titulusa van (pld: dr,) az jelezze azt a megfelelő rovatban, de születési névként nem lehet rögzíteni, hogy (pld: dr).
14. A hiányzó vagy pontosításra szoruló adatokat az adott sportoló a saját e-mail címéről jelezze felénk úgy, hogy a személyi igazolványa mindkét oldalának a scannelt változatát csatolja a levélhez, (MDLSZ azonosítója szükséges), mi elvégezzük az adatpontosítást vagy pótlást. A további tévedések, valamint az ezzel együtt járó többszöri ellenőrzés-javítás elkerülése érdekében a SZIG másolata szükséges.

A javítás után ismét lehetőség nyílik majd a személyes „gomb” használatára és a sikeres NSR regisztrációra.

            Budapest, 2023.04.12.

                                                                                      Haiszky Ernő Zoltán
                                                                                          MDLSZ főtitkár