Tisztelt Sporttársak,

Az NSR regisztráció érinti az összes MDLSZ klubot és versenyzőit, a regisztrációs folyamat sikeres végrehajtásában szeretnék segítséget nyújtani.

Azok a klubok, akik az NSR regisztrációs irataikat az MDLSZ-hez küldték be, azok már aktívak, nekik a klubregisztrációval kapcsolatban tennivalójuk jelenleg nincs. Ezek a klubok már össze tudják kötni versenyzőiket az NSR rendszerrel.

1/ Azok a klubok, akik más Szövetségbe vagy Szakszövetségbe adták be az NSR regisztrációs irataikat, azoknak szükséges a következőben részletezésre kerülő folyamat végrehajtása.Az NSR rendszeréhez a klub által megjelölt személy (superuser) a https://nsr.gov.hu/ linken keresztül tudja elérni (Belépés az NSR-be gomb a jobbfelső sarokban) majd a rákattintás után ez elvezeti az Ügyfélkapu weboldalára, https://kau.gov.hu/proxy/saml/authservice?x=ID_a2bf624a-8255-41d3-adf1-1e16329eb262 itt történik az alapvető személy és jogosultság azonosítás. A superuser nem minden esetben azonos a klubelnökkel, ez annak függvénye, hogy az adott klub kit jelölt meg a klub tekintetében eljáró és jogokat gyakorló NSR superuserként a regisztrációs adatlapon, a rendszer más személyt nem fog beengedni az NSR rendszerbe.
2/ Az NSR oldalra belépve végig kell menni az alapvető Elfogadom a szabályokat stb. kérdéseken (első alkalommal kéri), ezután elérhetővé válik a felület.
3/ A monitor jobb felső sarkában, kis csengő szimbólum (Értesítések), erre rákattintva egy felkérés, „Új szervezeti tagság az alábbi szervezet alá” rendszerüzenet olvasható, hogy csatlakozzon az MDLSZ-hez, ezt kell Elfogadni, Elfogadás után az MDLSZ is aktívan látja az adott egyesületet az NSR rendszerében, mint tagegyesületet.
4/ Amikor ez megtörtént, akkor a szövetség a saját weboldalán – www.mdlsz.com    -összeköti az adott klubot az NSR központtal, ettől kezdve tudjátok a versenyzők összekötését elvégezni.
5/ A klubelnök/kapcsolattartó a saját klubjának versenyzői tekintetében, vagy maga a versenyző is elvégezheti az összekötést a versenyzői adatlapon.
6/ Azoknál a versenyzőknél, akiknél hibaüzenet jelenik meg az összekötési folyamatkor, azoknál egészen biztos, hogy személyi adat pontatlanság van, ők a személyi/lakcímkártya fotóját küldjék meg a főtitkári irodának, személyes adatot mi tudunk csak javítani.
7/ Bediktálás alapján NEM javítunk és nem pótlunk személyes adatot csakis iratok alapján.
8/ A gazdasági társaságok NSR regisztrációja még az idén meg fog történni, a rendszert e tekintetben teszteli a NISZ Zrt.
9/ Azoknál a klubok versenyzőinél, akik összekötésekor a „Az egyesülete még nincs összekötve az NSR rendszerrel! Próbálja meg később.” hibaüzenet jelenik meg, az kettő dolgot jelenthet.
vagy nincs a klub sehova sem regisztrálva az NSR tekintetében, vagy
más Szövetségbe vagy Szakszövetségbe adták be az NSR regisztrációs irataikat, de még nem végezték el jelen levél 3) pontjában rögzített folyamatot.

Külföldi versenyzők
10/ Azok a külföldi állampolgárságú MDLSZ versenyzők, akik Magyarországon nem rendelkeznek állandó vagy ideiglenes lakcímmel, tehát nincsenek regisztrálva az állami nyilvántartásba, azoknak úgy hozható létre NSR regisztrációs jog, hogy személyesen be kell fáradniuk egy kormányablak/okmányirodába és kezdeményezni kell Ügyfélkapu hozzáférést, ezek után adataik kezelhetővé válnak az NSR rendszer számára.

Új MDLSZ versenyző felvétele
11/ Az új versenyző adatait minden esetben személyi igazolvány és lakcímkártya adatai alapján KELL ELVÉGEZNI.
12/ Minden adatot a megfelelő cellába a jelzett igazolványokban rögzített adatokkal teljesen azonosan, minden változtatás nélkül kell rögzíteni, abból nem lehet adatot elvenni vagy hozzátenni.

Budapest, 2023.04.28.
Haiszky Ernő Zoltán
MDLSZ főtitkár