Tisztelt Sporttársak,

Zemen József úr az Üllői Lövész Klub elnöke írásbeli bejelentésének és kérésének megfelelően jelen bejelentéshez eredeti tartalommal csatolom az MDLSZ 2020/80 számú, 2020.06.05.-i megrendezésű, Gyorspont szakág, Országos Bajnokság Pre match, illetve, az MDLSZ 2020/81 számú, 2020.06.06.-i megrendezésű, Gyorspont szakág, Országos Bajnokság 2. nap versenyek időpontjának elhalasztásra vonatkozó bejelentését.

Budapest 2020.04.17.                          Haiszky Ernő Zoltán
MDLSZ Főtitkár

Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség Elnökségének!

Tisztelt Elnökség, Tisztelt Főtitkár Úr, Tisztelt Szakágvezető Úr!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel és tekintettel arra, a bizonytalanságra, hogy mikor cseng le a járvány a meghirdetett versenyeinket felfüggesztjük.

A járvány lecsengése után, ha lehetséges megrendezzük. Ennek értelmében az OB- ét is későbbi időpontban rendezzük meg. Az új időpont kijelöléséhez további egyeztetés és a járvány csökkenésének, megszűnésének bejelentése szükséges. Döntésünket nehéz szívvel hoztuk meg. Tisztában vagyunk azzal, hogy felelősséggel tartozunk a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetségnek, felelőséggel tartozunk a sporttársaknak és önmagunknak.

Döntésünk hátterében több tényező áll. A pályázat elnyerése után lépéseket tettünk annak érdekében, hogy megfelelő és elvárt színvonalon teljesítsük az Országos Bajnokságot. A tárgyalások megszakadtak a vírus bejelentése és terjedése miatt. A szövetség is felfüggesztette a versenyek megrendezését. A hírportálokon közöltek szerint április vége és június közepe között várható a járvány tetőzése. Ennek tudatában felelőtlen magatartás lenne részünkről, a levegőben tartani az OB időpontját. A fertőzés terjedésének csökkentése és az ezzel összefüggő kockázatok minimalizálása érdekében jelen helyzetben, ez a kötelességünk lépni és időben jelezni a változtatás igényét.

Végül, de nem utolsó sorban természetesen az Önök és Sporttársaink egészségének megőrzése érdekében jutottunk a fenti elhatározásra.

Megértésükben és hozzájárulásukban bízva,
Köszönettel: Zemen József

Üllő, 2020.04.17