Kedves Sporttársaink!

Ezúttal egy nagyszerű hírt szeretnék megosztani Veletek.

Néhány nappal ezelőtt kaptam a hírt Rob Ramsden alelnöktől, hogy az IPRF (International Precision Rifle Federation, honlap: http://www.precisionrifle.org) nemzetközi tanácsa (international council) egyhangú igen szavazattal elfogadta szövetségünk jelentkezését, és felvett tagjai sorába. Külön siker, hogy Magyarország „full member” státuszt kapott, amit mindössze néhány ország (Spanyolország, Dél-Afrika, Namíbia) mondhat el magáról. Ennek oka, hogy mi országos szakszövetségként léptünk be, így nagyobb erőt képviselve a sportág adott országbeli érdekeinek érvényesítése érdekében.

Ezzel az IPSC, az IMSSU, az IDPA, és a USPSA után, újabb nagy nemzetközi sportági ernyőszervezet, az IPRF tagjai lettünk, ami tovább színesíti tevékenységünket, és tovább erősíti szerepünket mind a hazai tömeg-, és versenysportban, mind a fiataljaink honvédelmi-, és hazafias nevelésében, mind a rendvédelmi és honvédelmi utánpótlás előkészítő és kiegészítő oktatásában.

Meg kell azt is említenem, hogy a MH 25. Klapka György Lövészdandár égisze alatt működő TTT-Honvéd SE lövész szakosztályát vezető Debreceni Tiborral – az új MDLSZ sportág elindítása és fejlesztése érdekében – végzett közös munka eredménye a fenti siker. Terveink és reményeink szerint évente egy világkupa fordulót akár a szomódi katonai lőtéren is meg tudunk majd rendezni Tibor és a dandár parancsnokának remélhető segítségével, de ez óriási lehetőséget ad tagszervezetinknek más lőtereken lebonyolított akár hazai, akár nemzetközi IPRF versenyek lebonyolítása ügyében is. A TTT-HSE MDLSZ-be történő belépése folyamatban, szövetségünk ezzel egy jóhírű nagy honvéd sportegyesülettel bővül tovább.

Az IPRF nemzetközi tanácsában jómagam mint a szövetség elnöke és precíziós lövész, valamint Debreceni Tibor, a már kilenc missziót megjárt hivatásos állományú és nagy tapasztalatú honvéd szakember sporttársunk képviseli Magyarország érdekeit.

Frissen kapott teljes szavazati jogunkkal már éltünk is, a hétvégén megszavaztuk Görögország felvételét a nemzetközi szervezetbe, ami örömteli módon növekszik.

Nemzetközi szabályokért ld. a fenti IPRF honlapot. A szabályok pontosítása és frissítése éppen most zajlik, amint a frissítés megtörtént, elkészítjük a magyar fordításokat is.

Az IPRF elnökéről (Scott Satterlee) bővebben itt: https://tacticalhyve.com/scott-satterlee/

Terveink szerint a sportágat egyelőre a Szikszay Tamás által vezetett Gyorskombinált szakágunk alá rendezzük, és az év vége előtt döntünk arról, hogy indokolt-e teljesen különálló szakágként kezelni a jövőben. Az IPRF nagymértékben eltér az általunk eddig űzött statikus precíziós lövészettől, attól sokkal dinamikusabb puska sport, és sokkal közelebb áll az éles katonai és vadászati szituációkhoz. Stabil hosszú lőfegyveres lőkészség és gyorsan, másodpercek alatt fejben alkalmazható ballisztikai ismeretek mellett ehhez a sportághoz némi fittség is szükséges a különböző pozíciókból végrehajtandó, szigorú időkorlátos lőfeladatok miatt.

Kérem, hogy akit érdekel, böngéssze a nemzetközi IPRF honlapot a www.precisionrifle.org címen, és ha kérdésetek lenne, jelezzétek. Remélem, hamarosan további hírekkel is szolgálhatunk.

Letölthető……..

Az MDLSZ Elnöksége nevében, sporttársi üdvözlettel,

Dr. Fábián Lajos
elnök