Kedves Sporttársaink!

Ahogyan tegnapi hírlevelünkben tájékoztattunk Benneteket, a Fegyverügyi Egyeztető Fórum (aminek mi is tagjai vagyunk) a kormány segítségét kérte az OSEI sportorvosi engedélyeink felfüggesztését célzó ajánlása kapcsán. Biztató választ kaptunk nem csak az adott kérdés kapcsán, hanem egy olyan javaslatot is tettünk a jogalkotó felé, mely szerint javasoljuk, hogy a sportlövészek esetében ne sportorvosi, hanem a vadászokhoz, gépjárművezetőkhöz hasonlóan, háziorvosi egészségügyi igazolás is elegendő legyen a lőfegyver tartásához. Ez egészségügyi kategória módosítást jelentene és jogszabályt kell hozzá módosítani, vagyis nem holnap reggelre születik megoldás.

Az adott konkrét OSEI állásfoglalás ügyében mi is közvetlenül megkerestük az OSEI Főigazgatóját előbb telefonon, majd levélben, továbbá felvettem a kapcsolatot a Honvédelmi Sportszövetség és a Nemzeti Versenysport Szövetség vezetésével, akik szintén mellénk álltak az adott ügyben. Mindezek eredményeképpen, 24 órán belül meg is érkezett az OSEI eljárást módosító levele, melyet
változtatás nélkül csatolok hírlevelünk mellékleteként. Így a probléma megoldódott, senkinek nem kell aggódnia a Covid pozitív teszteredmény után a lőfegyvertartási engedélyének elvesztése miatt. Magyarul nem automatikus a felfüggesztés, és az adott sportorvos kezébe teszik le a döntés jogát. Így a felfüggesztés valószínűsége nulla. Ugyanakkor mindenkit arra biztatunk, hogy az egészségügyi ajánlásokat saját érdekében tartsa be. A kormányzat válaszát még várjuk, amint van újabb hírünk, megosztjuk.
Továbbra is számítunk támogatásotokra és segítő észrevételeitekre.

Az MDLSZ Elnöksége nevében, sporttársi üdvözlettel,

Dr. Fábián Lajos
elnök

Elnökségi Hírlevél – 61. szám – 2020.09.18…………………
Melléklet: Az OSEI ma délutáni ajánlás kiegészítése…….