Kedves Sporttársaink!

Az OSEI hozzánk is eljuttatott és a honlapunkra is kikerült tájékoztatása nyomán – a sportorvosi engedélyek SARS-COV-2 pozitivitás esetén történő felfüggesztése ügyében – azonnal egyeztetés indult a lövészsportban érintett szakszövetségek között, a Fegyverügyi Egyeztető Fórum koordinálásában.

Az OSEI levele itt: http://www.osei.hu/images/09.-14.-Sportba-val-visszatrs-ajnls.pdf

Ma délután a Fegyverügyi Egyeztető Fórum, melynek tagjai vagyunk, az MSSZ, az MDLSZ és a MELFSZ nevében közös figyelemfelkeltő dokumentumban fordult az illetékes kormánytaghoz, illetve mi magunk is felvettük a kapcsolatot az Országos Sportegészségügyi Intézet főigazgatójával.

A főigazgató asszony azt a tájékoztatást adta, hogy nem kell aggódnunk, mert ez egy szakmai ajánlás, és a sportorvosik nem vesztik érvényüket, csak „felfüggesztésre” kerülnek. Ez azonban nem teljesen megnyugtató, hiszen a jogszabály nem ismeri a felfüggesztés fogalmát, vagy van sportorvosi, vagy nincs, ez pedig a sportlőfegyver tartásának elő-, és alapfeltétele. Mindezek miatt me este írásban, szintén írásos és megnyugtató állásfoglalást kértem a főigazgató asszonytól a kérdés kapcsán.

Levelem csatolva……………..

Letölthető Hírlevél…………..

Amint bármilyen tájékoztatást kapunk, megosztjuk. Addig is mindenki őrizze meg a nyugalmát, ezt a kérdést is meg fogjuk oldani, mint ahogy minden más is megoldódott korábban.

Továbbra is számítunk támogatásotokra és segítő észrevételeitekre.

Az MDLSZ Elnöksége nevében, sporttársi üdvözlettel,

Dr. Fábián Lajos
elnök