Kedves Sporttársaink!

A 2020-as éves rendes közgyűlésünk a rendkívüli jogrend alatt, a 102/2020. (IV.10.) Kormányrendelet adta keretek között került összehívásra.

2020.05.11-én küldtük ki a fizikai ülés tartása nélkül, írásban történő döntéshozatalra szóló felhívásunkat a korábban már érvényesen összehívott – de a veszélyhelyzeti intézkedések miatt kényszerből elhalasztott – éves rendes közgyűlésre jogérvényesen mandátumot szerzett küldötteink részére. Ezzel párhuzamosan a teljes anyag felkerült a honlapunkra is, így minden érdeklődő láthatta a határozati javaslatokat, azok minden szükséges mellékletével együtt.

A jogszabály az írásos döntéshozatalra 15 (tizenöt) napot biztosított, mely határidő 2020.05.26-án – azaz tegnap – éjfélkor lejárt.

Örömmel tájékoztatlak Benneteket, hogy az írásos döntéshozatal során rekord mértékű részvételt tapasztaltunk, a teljes 79 (hetvenkilenc) hitelesített mandátummal rendelkező küldöttünk 86%-a küldte vissza szavazólapját, azaz 68 (hatvannyolc) fő. (Összehasonlításképpen megemlítem, hogy a tavalyi, fizikai ülés tartásával rendezett éves rendes közgyűlésen alig 40 (negyven) fő hozta meg a döntéseket.)

Minden részt vevő és szavazatát leadó küldöttünknek köszönjük részvételét és erőfeszítéseit!

A közgyűlés érvényességéhez az összes hitelesített mandátum minimum 51%-a kellett, hogy részt vegyen, így örömmel jelentem, hogy a 2020-as éves rendes közgyűlésünk érvényesen lezajlott, a tagság a kötelezően érvényes döntéseit meghozta.

Jogszabály szerint most az ügyvezető testületnek 3 (három) napon belül meg kell állapítania a szavazás végeredményét, majd újabb 3 (három) napon belül közzé kell azt tennie.

Mi azonban nem szeretnénk ezt az összesen hat napot kivárni. A mai napon zajlik a beérkezett szavazatok hitelesítése, eredménytáblázatokba foglalása, és a digitalizált szavazólapok olyan – távolról is elérhető – könyvtárba való helyezése (Google Drive, vagy hasonló), ahol kérésre bármelyik küldött megtekintheti majd az összes beérkezett szavazatot, és ellenőrizheti a hivatalos végeredményt.

Amint elkészült az összesítés, azt egy újabb Hírlevél számban tesszük közzé, remélhetően 48 órán belül.

Továbbra is számítunk támogatásotokra és segítő észrevételeitekre.

Az MDLSZ Elnöksége nevében, sporttársi üdvözlettel,
Dr. Fábián Lajos
alelnök

Elnökségi Hírlevél PDF