Kedves Sporttársaink!

Két fantasztikus hírt szeretnék megosztani Veletek hírlevelünk első 2023 őszi, összességében 116. számában.

1/Most kaptuk a hírt, hogy szövetségünk újabb világverseny rendezési jogát nyerte el a most zajló görögországi IPSC Handgun Championships (pisztoly EB) alatt rendezett közgyűlésen. Örömmel jelentem, hogy 2026-ban mi rendezzük a következő IPSC pisztoly EB-t! Ezzel valóra vált egy korábban valószínűtlen álom, mely szerint ma már évente fogadunk egy-egy újabb világversenyt hazánkban.

2023-ban lebonyolódott az IMSSU EB, ami egyben világkupa forduló is volt, (itt is köszönet azoknak, akik sikerre vitték!), 2024-ben IDPA EB-t rendezünk, 2025-ben IPSC sörétes EB házigazdái leszünk, és 2026-ban IPSC pisztoly EB-t rendezhetünk.

Nagy köszönet illeti IPSC szakágunk vezetését, Simon László szakágvezetőt, Sötét Gábort és Szalai Lászlót, mint a szakágvezetés tagjait, és külön Sötét Gábort, mint a magyar IPSC régió vezetőjét, aki jelenleg is Görögországban képviseli érdekeinket és aki személyesen sokat tett kint is az újabb pályázati sikeréért, valamint az elnökségünk régi tagját, Dr. Regényi Kundot, az IPSC szakág elnökségi kapcsolattartóját és kitartó támogatóját.

Az MDLSZ ma már letörölhetetlen a nemzetközi lövészsport térképéről mind versenyrendezőként, mind eredményes versenyzőinkkel bizonyítva rátermettségünket.

2/Támogatásotoknak és 1% SZJA felajánlásaitoknak köszönhetően a mai napon érkezett be a NAV utalása, aminek eredményeképpen 1’078’743,- Ft érkezett a szövetség számlájára. Ez eddigi rekord, köszönjük Nektek.

Ez az összeg az elmúlt években folyamatosan nő, 2022-ben 922’603,- Ft, 2021-ben 635’433,- Ft, míg 2020-ban csak 301’077,- Ft volt.
Továbbra is számítunk támogatásotokra és segítő észrevételeitekre.

Az MDLSZ Elnöksége nevében, sporttársi üdvözlettel,

Dr. Fábián Lajos Károly
elnök
LETÖLTHETŐ……