Kedves Sporttársaink!

Történelmi nap a mai.

Ahogyan már korában tájékoztattunk Benneteket, 2022-ben – a szövetségünk 23 éves történetében először – mint a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tagja, és mint önálló sportági szakszövetség, állami támogatásban részesülünk.

Az év első felében szoftver fejlesztésre és a Nemzeti Sportinformációs Rendszerhez való csatlakozás finanszírozása céljából már kaptunk az EMMI-től 2’200’000,- Ft támogatást, de a tegnapi napon megjött a Belügyminisztérium Sportállamtitkársága által utalt 8’743’947,- Ft, még év elején az EMMI által megítélt támogatás is. Mindezeken túl, megkésve, de értesítettek az NVESZ-től, hogy a BM által az NVESZ hatáskörébe utalt sportszervezeti támogatási keretből, az NVESZ elnökségének határozata alapján további 7’250’000,- Ft támogatást nyertünk, azonban ennek felhasználási és elszámolási kereteit még most egyezteti az NVESZ a BM-el.

Mindösszesen tehát 2022-ben az MDLSZ 18’193’947,- Ft állami támogatásra jogosult, amiből 10’943’947,- Ft már meg is érkezett a bankszámlánkra.

Az támogatási összeget algoritmusok alapján számolják, figyelembe véve sok tényezőt (méretet, nemzetközi eredményeket, stb.), ezért nem kerek a végösszeg.

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez mekkora lépés és mekkora siker. 2017-ben, mikor átvettük a szövetség irányítását, a szövetség teljes éves bevétele ennek 2/3-ad része volt. Nagyon sokat változtunk és fejlődtünk 5 év alatt.

Továbbra is számítunk támogatásotokra és segítő észrevételeitekre.

Letölthető………

Az MDLSZ Elnöksége nevében, sporttársi üdvözlettel,

Dr. Fábián Lajos Károly
elnök