Kedves Sporttársaink,

Fontos hírek érkeztek Fegyverügyi Egyeztető Fórumunk (FEF) titkárától, Németh Balázstól, aki kifogyhatatlan energiákkal segíti ügyünket és koordinálja a magyar lépéseket az ólomtartalmú lövedékek betiltása kapcsán zajló meglehetősen szakmaiatlan európai uniós folyamatban.

Ennek a célja biztosan nem magyarázható valós környezetvédelmi okokkal, hiszen az ólom nem oldódik ki a szabad természetben, sőt, 30 éve söréttel vadászbaleset során lábon lőtt emberben sem mérhető emelkedett ólomtartalom a bent maradt számos sörét hatására, de erről már korábbi anyagunkban is megemlékeztünk. (Kivétel a vizes élőhelyek madárállománya, akik kavicsokkal együtt felveszik a söréteket a zúzógyomrukba, és ott a folyamatos őrlés, csiszolás
hatására valóban kiválik és felszívódik az ólom a vadon élő madár szervezetébe. De ez egy másik téma, kiemelt vizes élőhelyeken már tiltott az ólomsörét, továbbá ezt senki nem vitatja. De az, hogy a fél órája meglőtt vaddisznó húsát ólomtartalomra mérni kell, és azt fel kell tüntetni a kísérő iratokon, ilyet csak elmerokkantak tudnak komoly anyagokban elhelyezni.)
Erről a számunkra kritikusan fontos őrületről már korábbi hírleveleinkben is tájékoztattunk Benneteket, azonban most Németh Balázs egy újabb összefoglalót készített, melynek forrásmegjelöléssel történő megosztására felhatalmazott minket.
Az anyag hosszú, nem másolom át ide a hírlevélbe teljes terjedelmében, azonban az alábbi linken mindenki olvashatja:

https://kapszli.hu/olomlovedekek-ujabb-koros-konnyitesek-es-szigoritasok/

Köszönöm Balázsnak, hogy ezzel is segíti munkánkat.
Továbbra is számítunk támogatásotokra és segítő észrevételeitekre.

Az MDLSZ Elnöksége nevében, sporttársi üdvözlettel,
Dr. Fábián Lajos Károly
elnök