Kedves Sporttársaink!

Egy igazán jó hírrel szolgálhatok jelen hírlevelünkben.

Újabb nemzetközi sportági világszövetség tagjai lettünk, és kizárólagos joggal képviseljük a sportágat hazánkban.

A precíziós lövészek köreiben ismert az ún. F-Class sportág, ami a hosszú távú precíziós puska lövészet statikus ága. A sportág nemzetközi ernyőszervezete az ICFRA (https://www.icfra.com), vagyis az International Confederation of Fullbore Rifle Associations.

Az IPRF (http://www.precisionrifle.org) tagságunk után, ami a dinamikus precíziós puska lövészetet képviseli, a statikus lövészetet képviselő ICFRA tagságunkkal teljessé vált a nagy kaliberű precíziós puska lövészetben azon sportágaink köre, melyek ezt a nemes, szívet, lelket, agyat (és pénztárcáinkat) is megdolgoztató sportágat, a nagy kaliberű precíziós puska lövészetet teljes nemzetközi spektrumában elérhetővé teszi 163 tagegyesületünk, és azok tagjai számára.

Meghívást kaptunk a 2023-ban rendezendő dél-afrikai ICFRA Világbajnokságra, dolgozunk a csapat előkészítésén.

A szakmai munka egyelőre a Szikszay Tamás által vezetett Gyorskombinált szakágon belül, Tógyer Imre (ProShooting LE) szakmai vezetése mellett zajlik. 2022 egy teszt év, a sportág szövetségen belüli helyéről az elnökség 2022 második felében hoz végső döntést, a fejlődés és teszt versenyek tapasztalatainak ismeretében.

A fentiek értelmében tehát már nem csak az IPSC, IMSSU, USPSA, IDPA és IPRF tagjai vagyunk, hanem az ICFRA-val együtt már hat nagy nemzetközi szervezetben szerepelünk sportági szakszövetségünkkel, és öregbítjük az adott sportágak hírnevét itthon és külföldön.
Letölthető………..

Az MDLSZ Elnöksége nevében, sporttársi üdvözlettel,

Dr. Fábián Lajos Károly

elnök