Kedves Barátaink!

Közeledik a május 13-i éves rendes közgyűlésünk, ahol sajnos nem csak a szokásos kötelező pontok szerepelnek napirenden, hanem tisztségviselők választása is. Azért sajnos, mert 2017 októberében – az egyhangú felhatalmazásotok után – nagy lendülettel és szívvel kezdtük el a közös munkát, de sajnos minden érintett fél jó szándéka ellenére, leginkább emberi egyet nem értések, a felek között kialakult súlyos kommunikációs problémák miatt újra tisztségviselő választással kell foglalkoznunk.

A Felügyelő Bizottság tagjai közül először Szegedi Márk mondott le (2018.02.14-én azonnali hatállyal), majd Tóth István (2018.04.08-án 2018.05.12-i hatállyal), Dr. Szűcs Miklós (2018.04.09-i azonnali hatállyal), és Nagy Lajos (2018.05.12-i hatállyal), azaz az FB elnök személyében egy főre csökkent az Felügyelő Bizottság létszáma.

Alföldiné Berei Edit, az FB elnöke a tegnapi napon tájékoztatott, hogy az első határozatképes közgyűlés napján ő is le kíván mondani választott tisztségéről, miután a FB jelentését ismertette a közgyűléssel. Ő tehát még formálisan betölti FB elnöki pozícióját a közgyűlésig, mikor újra be tudjuk tölteni a megüresedő funkciókat, mind az FB elnökének, mind tagjainak helyét.

Ezzel párhuzamosan lemondott két elnökségi tagunk, Lőw Szabolcs alelnök (2018.03.20. azonnali hatállyal) és Rábaközi Erika elnökségi tag (2018.03.23. azonnali hatállyal). Az Elnökség megőrizte működőképességét, de a pótlásukról mindenképpen gondoskodni szükséges.

Néhány tagegyesületünkkel, illetve a jogtanácsosunkkal folytatott konzultáció során az is felmerült, hogy ne javasoljuk-e a közgyűlésnek az új alapszabály keretein belül a Felügyelő Bizottság létszámának a törvény által előírt minimálisan három főre történő csökkentését. A mostani helyzetben ha az öt főből kettő távozik, már csak akkor határozatképes a testület, ha mind a három maradék tag jelen van. Ha viszont három fős lenne a testület, akkor 1 fő távozása esetén két fővel még működőképes lenne a testület. Megfontoljuk, és ha úgy döntünk, hogy ez jó ötlet, akkor a – napokon belül érkező – végleges alapszabály javaslatban és a kísérő hírlevélben tájékoztatunk Benneteket erről is.

Tisztelettel és barátsággal kérem a segítségeteket megfelelő jelöltek állítása érdekében, mert nincs más választásunk, a közgyűlésen új és működőképes felügyelő bizottságot kell választanunk, illetve ki kell pótolnunk az elnökség létszámát az alapszabály által előírt öt főre annak ellenére, hogy az elnökség jelenleg is működő-, és határozatképes.

Keszthely, 2018.04.24.

Az elnökség nevében sporttársi üdvözlettel,

Szalai László elnök