Az MDLSZ Elnökségének 2022.10.04./01. számú határozata

Az elnökség digitális szavazás útján – 5 igen szavazattal – az alábbi egyhangú határozatot hozta:

Ahogyan a 2022.09.27./03. számú elnökségi határozatban jeleztük, sajnos hiba csúszott a 2022 áprilisa után kiállított, sikeres lövészetvezetői vizsgát igazoló okleveleink szövegébe. Az ORFK Igazgatásrendészeti Főosztályával történt egyeztetést követően a következő eljárást kell követnünk:

Miután a szövetség hivatalos formában lenyilatkozta, hogy az érintettek szabályos körülmények között vizsgát tettek, erről a jegyzőkönyvek rendelkezésre állnak, így az ORFK nem vonja vissza a hibás oklevél alapján esetlegesen már kiállított hatósági lövészetvezetői határozatokat.

Ugyanakkor minden olyan jelölt, aki sikeres lövészetvezetői vizsgát tett 2022.04.30-án Budapesten, 2022.05.06-án Apafán, 2022.05.27-én Fóton, valamint 2022.06.11-én Egerben, hamarosan és minden térítés nélkül kap a szövetségtől egy új, javított szövegezésű oklevelet is.

A javított oklevél dátuma 2022.10.05. lesz, és fel lesz rajta tüntetve a következő kiegészítő mondat: “Jelen vizsgabizonyítvány a [dátum], [helyszín] megrendezett lövészetvezetői képzés során, a szakszövetség által kijelölt eseti versenybírói bizottság előtt sikeres vizsgát tett jelölt számára került kiállításra, az eredeti oklevél formai hibájának korrekciója céljából. Az eredeti, formai hibás, és jelen oklevél együttesen érvényes.” 

Amint a javított oklevelek elkészülnek a nyomdában, a főtitkári iroda azonnal postázza azokat az érintettek számára.

Az ORFK kérése szerint az érintett jelöltek be kell, hogy mutassák ezeket az okiratokat a lakóhelyük szerint illetékes igazgatásrendészeten, és ezzel a probléma megoldást nyert.

Az MDLSZ Elnöksége