Az Elnökség 5 tagja, elektronikus szavazás formájában, a szövetség digitális rendszerének elindítása érdekében a következő egyhangú határozatot hozza:

1., Az MDLSZ tagsággal rendelkező szervezetek vezetői kötelesek az mdlsz.com oldalon szervezetük adatait regisztrálni, és a saját egyesület/szervezet tagjai részére a digitális rendszerhez szükséges belépési adatokat megadni. A sportolói regisztráció elindulását követően kötelesek a szervezetükhöz tartozó sportolók figyelmét felhívni a kötelező online regisztrációra, és azt a digitális rendszerben elsődlegesen jóváhagyni.

2., Az mdlsz.com oldalon a sportolói regisztráció megindításakor a sportoló, adatai megadása mellett köteles kiválasztani mely szakág(ak)ban gondolja magát versenyzőnek. A sportoló kizárólag azon szakág(ak)at jelölheti meg, melyekben valóban érdekelt, ezzel nem kizárva annak lehetőségét, hogy későbbiekben módosítsa, vagy olyan szakágak versenyén is induljon amit nem jelölt meg fő szakágként.

3., Az új digitális szövetség irányítási rendszer szerint a kiírandó versenyeket (függetlenül a besorolásától) a szakágvezető hagyja jóvá szakmailag, majd a főtitkár által történő véglegesítése után kerülhet a versenynaptárba. Az új rendszer indulására várhatólag még ebben az évben sor kerül, addig is a verseny szervezője a kiírást köteles megküldeni a szakágvezetőnek, aki a jóváhagyást követően továbbítja azt a főtitkár úrnak a took.laszlo@mdlsz.com címre.

4., IPSC szakágban az új szakági működési szabályzat elkészüléséig (várhatóan 2018. október 31.) új IPSC verseny kiírása 2019 évre vonatkozólag nem lehetséges. (Ld. 2018.09.11. elnökségi ülés jkv., 1. napirendi pont)