Kedves IPSC lövők!

Elkészültek a 2019-es pisztoly, puska, sörétespuska és PCC szabálykönyvek fordításai. Mint korábban is, ha hibát találtok bennük, kérlek jelezzétek nekem.

Főbb változások:

– Sajnos a General Assembly-n jött egy új javaslat, miszerint a PCC ne pisztoly divízió legyen, hanem külön fegyvernem. Sajnos többünk ellenszavazata ellenére, a GA ezt elfogadta. Így 2019-től a PCC mint új fegyvernem lép életbe. Emiatt pisztoly versenyen nem lehet indulni PCC fegyverrel.
(Úgy gondolom, hogy ez a döntés nem volt jó, hiszen a kis országok nem fognak csak PCC versenyt rendezni, ezért a 2019-es GA-n ennek megváltoztatását fogom javasolni).

– A Range Officernek kötelező bemutatnia a kiindulási helyzetet, vagy fényképen kell megjeleníteni minden pályán. – Normál méretű és Mini IPSC lőlapok, valamint normál mérető és Mini Popperek nem helyezhetőek el egy célelhelyezési irányba.

– Tiltottak azok a tokok, melyből a fegyver elővételhez az elsütőbillentyűt kezelő ujjat kell használni. – Drónok csak a Match Director engedélyével használhatóak a versenyen.

– Bevezetésre került a Super Junior korcsoport, melynek felső határa 16 év. Ezzel együtt a Junior korcsoport felső határa 21 évre nőtt. – Bevezetésre kerültek a Production Optic és Production Optic Light divíziók.

– Production divízióban az elsütési erőt most már két féleképpen mérik. Vagy minden lövésnél meg kell lennie 1,36kg-nak, vagy az első lövésnek 2,27kg-nak. – A production fegyverek eredeti színe most már változtatható.

Üdvözlettel:
Kovács Attila