Nemzetközi IDPA bírói tanfolyamot tervezünk 2019. július 4-én.
A tanfolyamon az alábbi feltételekkel lehet részt venni:

– 6 hónappal a tanfolyam előtt, vagyis még idén kell kiváltani a nemzetközi versenyengedélyt az idpa.com-on.

– Legalább 6 IDPA versenyen részt kell venni nemzetközi versenyengedéllyel (ezek egy részén lehetséges csak lövőként is szerepelni, de ajánlott, hogy a 6 verseny többségében lövőként és bíróként is szerepeljen a jelentkező).

– A nemzetközi tanfolyamon nemzeti bíróként lehet részt venni, vagyis a nemzeti  birói tanfolyamot (ide értve a 3 mentorált bírózást is) el kell végezni a tanfolyam előtt, azonban ezt a jelentkezés után elég megtenni.

– Közepes angol nyelvtudás erősen ajánlott a tanfolyamhoz (nem kell nagyon cizelláltan fogalmazni angolul, de a tanfolyam angolul lesz, egy kifejezetten jól érthetően beszélő olasz nemzetközi bíró oktató tartja a képzést).

– A részvételi díj 50 EUR + max 18000 Ft (fejenként 50 EUR az oktatás alapdíja,  ehhez adódik hozzá az oktató szállása, útiköltsége és étkezése). A korábbi  évekhez hasonlóan most is szeretnénk a “közös” költségekhez szponzort találni.

Helyszín: Budapest, Globus lőtér.

A tanfolyam előtt internetes vizsgán bizonyítják a hallgatók, hogy a szabályismeretük megfelelő, ezt követi a délelőtti elméleti oktatás, majd a
délutáni gyakorlati felmérés, aminek során változatos problémákat kell megoldaniuk bíróként.

A csütörtöki tanfolyam után közvetlenül az új bírók egyből gyakorlatot is szerezhetnek az olasz oktató felügyelete mellett az OB-n (pénteken előverseny, szombaton főverseny).

Belme Attila