Nemzetközi IDPA bírói tanfolyamot tervezünk 2018. november 3-án.

A tanfolyamon az alábbi feltételekkel lehet részt venni: 6 hónappal a tanfolyam előtt, vagyis legkésőbb 2018. május 2-ig kell kiváltani a nemzetközi versenyengedélyt az idpa.com-on.
Legalább 6 IDPA versenyen részt kell venni nemzetközi versenyengedéllyel (ezek egy részén lehetséges csak lövőként is szerepelni, de ajánlott, hogy a 6 verseny többségében lövőként és bíróként is szerepeljen a jelentkező).
A nemzetközi tanfolyamon nemzeti bíróként lehet részt venni, vagyis a nemzeti birói tanfolyamot (ide értve a 3 mentorált bírózást is) el kell végezni a tanfolyam előtt, azonban ezt a jelentkezés után elég megtenni.
Közepes angol nyelvtudás erősen ajánlott a tanfolyamhoz (nem kell nagyon cizelláltan fogalmazni angolul, de a tanfolyam angolul lesz, egy kifejezetten jól érthetően beszélő olasz nemzetközi bíró oktató tartja a képzést).
A részvételi díj 50 EUR + max 15000 Ft (fejenként 50 EUR az oktatás alapdíja, ehhez adódik hozzá az oktató szállása, útiköltsége és étkezése).
Helyszin: Gyál, Gemini lőtér.
A tanfolyam előtt internetes vizsgán bizonyítják a hallgatók, hogy a szabályismeretük megfelelő, ezt követi a délelőtti elméleti oktatás, majd a délutáni gyakorlati felmérés, aminek során változatos problémákat kell megoldaniuk bíróként.
A tanfolyam másnapjára tervezett versenyen az új bírók egyből gyakorlatot is szerezhetnek az olasz oktató felügyelete mellett.