Az MDLSZ Elnöksége digitális úton – 5 IGEN szavazattal – a következő egyhangú határozatot hozta:

A 2021-es hazai sziluett EB szervezői, és az IMSSU szakág vezetése majdnem egy éve próbálkoznak az EB megfelelő minőségű, és megfelelő keménységű (Hardox) fém cél anyagainak beszerzésével. Hazai forrásból, hazai cég által elkészítve nem kaptak bruttó 2M Ft alatti árajánlatot, így külföldi forrás után néztek. Végül a szakág választása a WINFA nevű szlovák cég (https://winfa.sk/en/home/) ajánlatára esett, amely cégtől – a napi EUR árfolyamtól függően – durván 1,5M Ft bruttó áron beszerezhető a teljes EB célanyag készlet. Ettől kedvezőbb ajánlat nem érkezett, és a forrás is olyan földrajzi távolságon belül van, ami lehetővé teszi a gazdaságos szállítást.

A digitálisan lebonyolított 2020. évi rendes közgyűlésünk a 2020-as költségvetés tartalék keretében a K23 jelű kiadási soron, kifejezetten erre a célra címkézett tartalék összeget hagyott jóvá.

Palkó Gábor szakágvezető írásos javaslatát megkaptuk a WINFA ajánlatának támogatására vonatkozóan.

Fentiekre való tekintettel az elnökség felkéri Haiszky Ernő Zoltán főtitkárt, hogy Kovács Lajos Tibor elnökségi tag segítségével járjon el a kérdéses anyagok végső megrendelése, és a vásárlás, majd az import lebonyolítása érdekében, és kéri a főtitkárt, hogy a végső, éppen a kifizetés napján esedékes EUR árfolyam alapján keletkezett forint költséget vezesse be a költségvetés terv-tény tábla K23 sorába.

A célanyagok szövetségi tulajdonban maradnak, azonban az EB teljes előkészítésének és lebonyolításának idejére a Honfoglalás LLK Jászberény birtokába adjuk, melynek adminisztrációjára szintén felkérjük a főtitkár urat.

Letöltés…….