Tisztelt Sportlövők,

2024.01.01 Gyorskombinált Szabálykönyv a szakág vezetőbíróinak és néhány Nagymester fokozatú régi lövőnek a közreműködése által megfrissült.

Bizonyos dolgokban szigorítottunk, főképpen a Lövők érdekében. Ilyen például a Standard Kvalifikáló Minősítő verseny bevezetése, amelyet ezután minden évben mindenkinek teljesítenie kell, aki az adott évben Szituációs vagy Országos Gyorskombinált Versenyen szeretne részt venni.

A kvalifikációs versenyt minden évben a szakági bíróknak és a szakágvezetőnek is kötelessége teljesíteni.

A szakág népszerűsége töretlen, de előfordul, hogy olyan versenyzők is megjelennek egy-egy versenyen, akik lő-tudása, fegyverkezelési jártassága még még fejlesztésre szorul. A kvalifikáló versenyeken egy szűrést végzünk annak érdekében, hogy kiderüljön az, hogy kik azok, akiknek a biztonságos versenyzéshez még gyakorlás szükséges.

A Kvalifikációs verseny egy minősítő verseny, ahol standard minősítési szint idők vannak- TEHÁT NEM a legjobb lövő idején alapszik az adott versenyző minősítési százalékos besorolása.

A kvalifikációs verseny egyik lényeges eleme, hogy mindegy melyik egyesület, melyik lőtéren kerül megrendezésre, a feladatok és az értékelés egységes. A szabálykönyv tartalmazza a végrehajtási paramétereket + található videó a youtobe-n a korrekt végrehajtásról.

Amikor a versenyző egy szituációs vagy országos versnyen indulni kíván, akkor a helyszínen be kell mutatni a kvalifikációs versenyeredményét-versenyszámát.

A lövők kedvéért ezt a versenyt nagyon nyomott áron rendezzük és az év első 3-4 hónapjában több is van belőle több helyen, így + egy nap alatt teljesíteni lehet mindhárom versenyszámhoz a kvalifikációt- NKDIPI, KRB/PCC+PI, SÖRÉTES+PI.

Jó felkészülést kívánok:
Budapest, 2024.01.08.

Szikszay Tamás szakágvezető
Gyorskombinált & Precíziós Szakág