Kedves Sporttársaink és Barátaink!

Méltatlan az, ami a közösségi médiában folyik. Méltatlan a szövetségünkhöz, Hozzátok, és mindannyiónkhoz. Nem helyes az, hogy sporttársaink az egymás közötti egyet nem értésüket, esetleg szakágak közötti egymásra mutogatást a közösségi média felületein végzik. Rossz az üzenete kifelé. Lehet családon belüli nézeteltérés, lehetnek viták, de ha a mi családunk vitáitól hangos a lépcsőház, akkor az egész ház a családról alkot véleményt, és nem fog egyik a lépcsőházban üvöltöző fél mellett sem állást foglalni. Vagyis ilyen esetben mindig a család, azaz a szövetség látja kárát a kulturálatlan és kifelé hangos kommunikációnak. Jó lenne, ha hat szakágunk és a szakágaink sportolói közeledni tudnának egymáshoz, jobban meg tudnák ismerni egymás problémáit, és sportágait.

Jó lenne, ha egyre több közvetlen emberi kapcsolat alakulna ki akár szakágak között is. Ahol közvetlen emberi kapcsolatok vannak, ott mindig csökken az interneten vakon, a másik arcát nem látva történő sértegető – egyébként végül mindig a kommentelőt magát minősítő – fröcsögés.

A fenti cél érdekében, az elnökség a 2020-as költségvetés közgyűlésnek történő benyújtásakor elkülönít majd egy pénzügyi keretet, és felkéri a szakágvezetőket, hogy szervezzenek egy-egy ún. szakági hétvégét, melynek keretében egy-egy alkalommal egy szakágunk – a szövetség által fizetett lőtér bérlet terhére, és szabadon választott lőtéren – vendégül láthatja az összes többi szakág érdeklődő sportlövőit. Ez összesen hat ilyen hétvégi eseményt jelentene, melynek gazdája és vendéglátója mindig az adott szervező szakág és annak vezetője lenne. Így lehetőség nyílna arra, hogy sportolóink mélyebb bepillantást nyerjenek más, általuk nem lőtt számok rejtelmeibe, emberi kapcsolatok mélyüljenek, esetleg új barátságok alakuljanak ki. Mindezeken túl, könnyen előfordulhat, hogy többen kedvet is kapnak egy-egy új lövészeti ág, vagy versenyszám kipróbálására.

Az elnökség nevében kérjük, hogy fontoljátok meg a fentieket.

Továbbra is számítunk támogatásotokra és segítő észrevételeitekre.

Az MDLSZ Elnöksége nevében, sporttársi üdvözlettel,

Dr. Fábián Lajos
alelnök