A Gyorspont Szakág vezetője írásos megkeresést intézett az Elnökséghez, melyben felhívta az ügyvezető testület figyelmét a Jászberényben, 2018.11.24-ére tervezett “Mikuláslövő lövészverseny” (Gyorspont minősítő) kiírásának hibájára. A versenyen szerepel sörétes versenyszám, de a kiírás szerint tilos a huzagolt csövű sörétes fegyver használata, amely tiltás ellentmond a Szövetség aktuális Gyorspont és Rapid Gyorspont szabálykönyve 2.5. és 2.5.1 pontjainak, és semmivel nem indokolható diszkrimináció.
MDLSZ minősítő verseny – egy adott versenyszámban és adott fegyvernemben – csak az MDLSZ vonatkozó szabálykönyve szerinti szabályok szerint rendezhető.

Az Elnök úr személyesen próbálta tisztázni a szervezőkkel a diszkriminatív intézkedés hátterét és próbálta meggyőzni a szervezőket a kiírás szabálykönyvnek megfelelő módosításáról. Ez sajnos nem sikerült.

Az Elnökség 5 tagja, elektronikus szavazás formájában, a következő egyhangú határozatot hozta:

Az Elnökség a szakágvezető javaslata alapján, a – a szabálykönyvnek nem megfelelő kiírás miatt – a kérdéses minősítő versenyen szereplő sörétes versenyszám minősítő jellegét törölte. A sörétes versenyszámban indulók az adott versenyen nem szerezhetnek minősítést. A többi versenyszámban és fegyvernemben a verseny minősítő jellege megmarad.