Gyorspont és hazai versenyszámok – Szakág

Kezdőlap / Gyorspont és hazai versenyszámok – Szakág

     GYORSPONT ÉS HAZAI VERSENYSZÁMOK

Gyorspont / Rapid gyorspont

A versenyszám sajátosságából adódóan, a szükséges rendezési feltételek megléte esetén – akár a nagyszámú induló ellenére is – az ilyen verseny viszonylag gyors lebonyolítású, ahol a lövő objektív képet kap pillanatnyi teljesítményéről.
A cél minden esetben az, hogy a versenyszámtól függő távolságra kihelyezett lőlapra a lövő álló testhelyzetben, a három sorozat meghatározott időegysége alatt az értékelt lövéseket úgy adja le, hogy azok összértéke minél közelebb legyen a maximálisan elérhető köregységhez.

Gyorspont Lövészet, Rapid Gyorspont lövészet Szabálykönyv 2018

Precíziós

Itt már – különösen a nagytávolságú precíziós puska versenyszám esetén – nem csupán a rohanó idővel kell számolni… A használt technikán túl, a környezet pillanatnyi megváltozásának is döntő szerepe lehet…
A cél, hogy a versenyszámtól függő távolságra / távolságokra kihelyezett lőlapra / lőlapokra a lövő az engedélyezett testhelyzetben, a meghatározott időegység alatt az értékelt lövéseket úgy adja le, hogy azok összértéke minél közelebb legyen a maximálisan elérhető köregységhez.

50 méteres Kiskaliberű Preciziós Puska Versenyszabályzat 2017
Nagytávolságú Precíziós Puska Versenyzabályzat 2017

Történelmi lövész (Hagyományőrző)

A cél – a lövészhagyományok ápolásán, a történelmi fegyverek működtetéséhez szükséges szaktudás felelevenítésén, megismertetésén, továbbadásán túlmenően – hogy a versenyszámtól függő távolságra kihelyezett lőlapra, a lövő az adott versenyszámban engedélyezett testhelyzetben a meghatározott időegység alatt az értékelt lövéseket úgy adja le, hogy azok összértéke minél közelebb legyen a maximálisan elérhető köregységhez.

Történelmi Lövész Vadászfegyveres szabálykönyv

Kedves Sporttársak!

A 2018. évi országos bajnokság, és a kiemelt versenyek alapján elkészültek a gyorspont kategóriák abszolút sorrendjeit tartalmazó kimutatások.

A korábbi évekhez hasonlóan a megjelentetett verziókban már csak azoknak a sportolóknak a nevei, és eredményei szerepelnek, akik a 2018. évben legalább három – a táblázatokban szereplő – versenyen eredményt értek el az adott kategóriában.

A kategóriákban abszolút győztes csak abban az esetben lett hirdetve (női: kék /férfi: sárga), ha legalább 5 sportoló szerepel a táblázatban a fentebb leírtak szerint.

Gratulálunk az eredményekhez!

Balogh László
bírói bizottsági tag
/gyorspont és hazai versenyszámok/

Zántó István
szakágvezető
/gyorspont és hazai versenyszámok/

     VERSENYEK

     HÍREK

2018. évi gyorspont és hazai versenyszámok szakági beszámolója

A beszámoló letöltéséhez, kérjük kattintson a hírre.

IPSC szakág – 2018. évi beszámoló

Az IPSC szakág 2018. évi beszámolójának letöltéséhez, kérjük kattintson a hírre.

Elnökségi Hírlevél – 26. szám – 2019.03.20.

Kedves Sporttársaink, és Barátaink! Néhány órával ezelőtt felkerült a honlapra az idei éves rendes közgyűlésünk számára készült elnökségi beszámoló…